Een agent neemt tijdens een verkeerscontrole een speekseltest af.
Volledig scherm
Een agent neemt tijdens een verkeerscontrole een speekseltest af. © Hollandse Hoogte / ANP

Veel meer bestuurders onder invloed van de weg gehaald in Oost-Nederland begin 2022

Check jouw gemeenteIn de eerste vier maanden van dit jaar zijn al 982 mensen in de veiligheidsregio’s Flevoland, Overijssel en Noord- en Oost Gelderland betrapt op het rijden onder invloed van drugs of alcohol. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Het aantal is fors hoger dan in het eerste kwartaal van vorig jaar, toen waren het er 548.

2 reacties

 • André Russovic

  1 maand geleden
  @Luisman Ik kan je vertellen dat best zwaar gestraft wordt. CBR stuurt 2 x een rekening ter hoogte van € 1260. Cjib € 850 erbij. Daarnaast mag je niet meer rijden tot een keuring plaats vindt. Keuring door een psychiater. En dat bij de eerste keer al!!
 • Luisman

  1 maand geleden
  Veel strenger straffen.
 1. Heino mag blijven dromen van de hoofdklasse, Deventer-derby prooi voor DAVO en geen promotie voor Robur
  Liveblog

  Heino mag blijven dromen van de hoofdklas­se, Deventer-der­by prooi voor DAVO en geen promotie voor Robur

  Een recordaantal punten, tweemaal winst tegen rivaal Rohda Raalte, een periodetitel en nu mag Heino ook nog blijven dromen van de hoofdklasse. De eerste horde op weg naar promotie werd zondagmiddag succesvol genomen. Robur et Velocitas beleefde daarentegen een middag om snel te vergeten, evenals Emst. Dat geldt niet voor DAVO, dat te sterk was voor Go Ahead Deventer. Ook Activia gaat een ronde verder in de nacompetitie.
 2. Kampioenen in Apeldoorn, Dronten en Ermelo, opluchting bij VVOG en seizoen DVS’33 krijgt fraai slot
  Liveblog

  Kampioenen in Apeldoorn, Dronten en Ermelo, opluchting bij VVOG en seizoen DVS’33 krijgt fraai slot

  Wat een spectaculaire middag beloofde te worden, werd er voor meerdere ploegen eentje om niet snel of nooit meer te vergeten. In de Derde Divisie veroverde DVS’33 de derde periode en het laatste ticket voor de nacompetitie, terwijl VVOG er dankzij een uiterste krachtinspanning in is geslaagd om directe degradatie te ontlopen. Beslissingen in de titelstrijd vielen er natuurlijk ook op deze laatste speeldag. Zo mochten asv Dronten, CSV Apeldoorn en EFC’58 allemaal de champagne ontkurken. En dan werd er in Genemuiden ook nog eens een absolute kraker gespeeld...