Staphorst. Hier is momenteel een grote hausse aan corona-besmettingen te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Staphorst. Hier is momenteel een grote hausse aan corona-besmettingen te zien. © Hollandse Hoogte / ANP

Veiligheidsberaad gelooft niet dat lokale maatregelen corona-brandhaarden kunnen beteugelen

Het veiligheidsberaad, de landelijke samenwerking tussen de verschillende veiligheidsregio’s, ziet niets in extra regionale of lokale coronamaatregelen om de hausse aan coronabesmettingen in plaatsen als Staphorst en Zwartewaterland te beteugelen. Die optie werd eerder geopperd door epidemioloog Arnold Bosman, voormalig lid van het Red Team, een team van specialisten dat het kabinet ongevraagd en gevraagd van advies diende.

17 reacties

 • E. Lentekind- De Jong

  1 jaar geleden
  @ Guido de Wit: als je cijfers gebruikt, gebruik dan ook cijfers met onderbouwing. 80% van de opgenomen lieden zijn niet gevaccineerd.
 • Guido De Wit

  1 jaar geleden
  Beste Evert, Het zijn juist de gevaccineerden die opgenomen worden. Feiten staan online. 77,8% as we speak
 • evert koekkoek

  1 jaar geleden
  Wanneer gaan de niet gevaccineerden beseffen dat de wel gevaccineerden ervoor gezorgd hebben dat de samenleving stapje voor stapje weer naar normaal ging en de maatschappij langzaam geopend kon worden? Wanneer dringt het tot de niet gevaccineerden door dat de gevaccineerden voor vrijheid van de niet gevaccineerden hebben gezorgd? Wanneer dringt het tot de niet gevaccineerden door dat ze door hun gedragingen een nieuwe coronagolf over de samenleving uitstorten? Haal dat vaccin, stop met zeuren!
 • Guido De Wit

  1 jaar geleden
  De heer Hartog heeft gezond verstand. Dat zelfs in comments een tweedeling is ontstaan is wel duidelijk. De situatie in Staphorst is heel simpel en dat heb ik al een keer gezegd in een ander artikel. In 1 gezin zijn meerdere personen. 1 positief is hele gezien positief. Zo wordt de boel opgeblazen. De media wordt door de overheid aangestuurd
 • E. Kroneman

  1 jaar geleden
  Ik weet niet of er iemand moet samen werken met die maffe Hartog, dat moet je gewoon weigeren. Überhaupt niet samen werken met een niet gevaccineerde Eibert Kroneman
 1. Flevo Boys haalt opgelucht adem na thriller, DVS’33 stelt teleur en HHC Hardenberg blijft in het spoor van AFC
  Liveblog

  Flevo Boys haalt opgelucht adem na thriller, DVS’33 stelt teleur en HHC Hardenberg blijft in het spoor van AFC

  Nergens op de amateurvelden waren de belangen vandaag zó groot als tijdens de ontmoeting tussen Flevo Boys en d’Olde Veste’54. Beide clubs hebben het zwaar in de Vierde divisie B en konden een overwinning daarom goed gebruiken. De degradatiekraker werd uiteindelijk een prooi voor de ploeg uit Emmeloord. HHC Hardenberg boekte eveneens een belangrijke zege, terwijl VVOG heel goed weg kwam tegen RKAV Volendam. DVS’33 en SV Urk gaan met een stapel huiswerk de winterstop in.
 2. Columbia diep in de problemen, Rohda Raalte veel te sterk voor Alcides en Heino pakt uitstekend punt
  Liveblog

  Columbia diep in de problemen, Rohda Raalte veel te sterk voor Alcides en Heino pakt uitstekend punt

  Alcides won de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop en was er alles aan gelegen die zege een goed vervolg te geven op bezoek bij Rohda. Maar de promovendus uit Raalte bleek een paar maatjes te groot voor de Meppeler ploeg. Heino pakte knap een punt in en tegen Hoogeveen, terwijl Schalkhaar een belangrijke overwinning boekte op AZC. Columbia beleefde daarentegen een dramatische herstart.