De open vlaktes op het Hulshorsterzand gaan vanaf 2023 gedurende het broedseizoen op slot voor wandelaars.
Volledig scherm
PREMIUM
De open vlaktes op het Hulshorsterzand gaan vanaf 2023 gedurende het broedseizoen op slot voor wandelaars. © Bram van de Biezen

Veluwse zandverstuivingen vanaf volgend jaar meerdere maanden dicht voor wandelaars

PollZandverstuivingen op de Veluwe gaan vanaf 2023 meerdere maanden per jaar op slot voor het publiek. Het gaat om grote delen van het Kootwijkerzand en Hulshorsterzand, die gedurende het broedseizoen niet langer toegankelijk zijn voor wandelaars. Het Gelders college van Gedeputeerde Staten gaf deze week een definitieve klap op het natuurplan. 

26 reacties

 • Gerrit V d Weerd

  1 maand geleden
  Van de natuurclublobby moet kroondomein het hele jaar open en zandverstuivingen een groot gedeelte van het jaar sluiten Snapt u het ?
 • Frank Appels

  1 maand geleden
  Zandverstuivingen en heidevelden natuurlijk laten begroeien met inheemse Flora.
 • Evie Van Zeist

  1 maand geleden
  @Ada: zou het ook zo kunnen zijn dat de vogels wegblijven omdat in veel tuinen geen groen meer te vinden is? Het is té makkelijk om de schuld bij katten neer te leggen, die trouwens écht niet allemaal (en ik spreek uit ervaring) met een prooi thuis komen.
 • Ada Schouten

  1 maand geleden
  Als ik de laatste jaren zie welk 'n zootje de mensen van het bos maken, dan vind ik het niet raar als gebieden afgesoten worden. We hebben een taak als rentmeester, niet als vernieler. Tegeijkertijd passen dieren en ook vogels zich aan aan veranderde omstandigheden. In onze woonwijk wonen veel katten (helaas!) en vogels verdwijnen in een rap tempo. Kunnen we woonwijken ook afsluiten voor katten?
 • Sjoerd Stellingwerf

  1 maand geleden
  Verschraling en verzanding dienen het milieu vooral niet. Juist nu gevarieerd herbebossen.