Yvonne Nikkelen (54) uit Ulft en Ton van Hardeveld (59) uit Brummen krijgen radeloze ondernemers aan de lijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Yvonne Nikkelen (54) uit Ulft en Ton van Hardeveld (59) uit Brummen krijgen radeloze ondernemers aan de lijn. © Maarten Sprangh

Verdriet sijpelt door telefoon van Coronaloket: ‘Soms lig ik er wakker van’

Corona beukt ondernemers massaal omver. Het verdriet dat daarmee gepaard gaat, komt in indrukwekkende golven binnen bij de Kamer van Koophandel, die speciaal hiervoor een Coronaloket heeft geopend. Duizenden verhalen van ondernemers in bestaansnood. Zo heftig, dat de mensen achter het loket er zelf soms van wakker liggen, of nog erger.

  1. Stelling | BN’ers die meedoen aan #ikdoenietmeermee hebben voor mij volledig afgedaan
    Jouw mening

    Stelling | BN’ers die meedoen aan #ikdoeniet­meer­mee hebben voor mij volledig afgedaan

    Met de hashtag #ikdoenietmeermee laten diverse BN’ers, onder wie Thomas Berge, Famke Louise en Hardwell, in video's op Instagram weten de coronaregels van het kabinet te negeren. Ze laten hun volgers weten dat de huidige maatregelen ‘aan alle kanten rammelen’ en eisen bovendien eerlijkheid en transparantie. Volgens de oproep is ‘angst de grootste onderdrukker van het immuunsysteem’. De oproep zette een tegenbeweging in gang onder de hashtag #ikdoewelmee en #ikdoenoggewoonmee, gesteund door onder anderen politici Rob Jetten, Lodewijk Asscher en BN’ers Claudia de Breij en Roel van Velzen.