Pieter Omtzigt in de Tweede Kamer tijdens het wekelijks vragenuur.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Omtzigt in de Tweede Kamer tijdens het wekelijks vragenuur. © ANP

Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominenten uit Oost-Nederland

UpdateDe beslissing van Pieter Omtzigt om het CDA na 17 jaar Kamerlidmaatschap te verlaten is onder CDA-prominenten in Oost-Nederland hard aangekomen. Zij waarderen Omtzigt en delen veel van de harde kritiek die Omtzigt verwoordt in zijn uitgelekte analyse. ,,De stijl van Pieter zou meer de norm moeten worden in het CDA: Scherpte durven opzoeken, met de inhoud bezig zijn en naast mensen gaan staan.’’

11 reacties

 • Jan Willemsen

  2 maanden geleden
  Die Pieter verlost ons van de CDA. Na de rijnhal begon het verval van deze club, nu nog een laatste zetje en dan is dit gedrocht ten grave. Hulde Pieter.
 • Nico van de Kamp

  2 maanden geleden
  Het maakt meteen duidelijk waarom Rutte zo graag met het CDA wil, een partij met een steeds lager moreel. Alles voor de macht -geld -kun je nu wel concluderen. Wat doe je nu nog met de A? Het laatste appel heeft nu wel geklonken, nu Dhr. Omtzigt de partij is uit gejaagd! Wat doet het er nog toe als je roept dat je een bestuurders partij en zgn. verantwoordelijkheid neemt? Wat doe je nu nog met de 'C' en zeker de 'D'? Wat doe je nu nog met de partij tenzij je macht en geld het belangrijker vindt
 • W Huisman

  2 maanden geleden
  Het CDA moet zich schamen, een partijgenoot die zich inzet voor onrecht wordt lastig gevonden?? De omgekeerde wereld vind ik het, ik wens dhr Omtzicht beterschap en hoop oprecht dat hij in de politiek blijft met de zelfde scherpte voor onrecht in dit land.
 • Ton T Koperberg

  2 maanden geleden
  Ik geef Pieter groot gelijk dat hij er uit stapt zo als hij behandeld is door zijn eigen partij dat kan niettemin
 • Osinga

  2 maanden geleden
  Een goede reden om de volgende keer sowieso op hem te stemmen
 1. De unieke band van Marc Houtzager met zijn paarden: ‘Hoeveel geld ik ervoor krijg is niet het belangrijkst’
  PREMIUM
  Video & audio

  De unieke band van Marc Houtzager met zijn paarden: ‘Hoeveel geld ik ervoor krijg is niet het belang­rijkst’

  Hij loopt over het terrein van zijn stallencomplex, niet als de grote heerser, maar als grote genieter. Een beetje als een pater familias. Paardrijdbroek, lange laarzen en een blauw T-shirt. En eigenlijk continu met een telefoon in zijn hand, want als er iets te handelen valt moet je er snel bij zijn. Marc Houtzager (50) gaat als springruiter naar de Olympische Spelen. Zijn derde alweer.
 2. Boeren in het nauw gedreven: ‘Het liefst leggen we alles plat’
  PREMIUM
  VIDEO
  33

  Boeren in het nauw gedreven: ‘Het liefst leggen we alles plat’

  Voor boeren zou nagenoeg geen plek meer zijn in Nederland en dat pikken ze niet. Ze laten woensdag van zich horen in de vorm van protesten. Hoe die er uit gaan zien is nog niet duidelijk. In elk geval wordt er in Den Haag op het Malieveld gedemonstreerd. In de rest van het land zullen onder leiding van Farmers Defence Force gerichte acties worden gehouden. Ook daarvan is op dit moment onbekend wat er precies gaat gebeuren. Wel is duidelijk dat Zwolle bezoek van protesterende boeren kan verwachten.