Hans de Goede tijdens een vergadering van het presidium. De gemeente rijdt een scheve schaats, waarschuwt hij.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans de Goede tijdens een vergadering van het presidium. De gemeente rijdt een scheve schaats, waarschuwt hij. © Archief, Henri van der Beek

Vicevoorzitter gemeenteraad: ‘Epe handelt in strijd met de wet en belemmert de pers’

,,We handelen in strijd met de wet, we belemmeren de pers en we creëren onze eigen problemen.’’ Die waarschuwing uit Hans de Goede, vicevoorzitter van de gemeenteraad in Epe, aan burgemeester Tom Horn en alle raadsleden. Volgens De Goede, ook D66-fractievoorzitter, handelt de lokale politiek in strijd met de uitgangspunten van een open democratie.

2 reacties

  • HAROLD Makaske

    5 maanden geleden
    Bizarre reactie van het CDA. Omdat de Stentor kritisch schrijft, maken wij het overleg maar vertrouwelijk... Waarom schrijft de Stentor kritisch? Omdat de gemeente Epe en BenW er een potje van maken. Een kritische pers is essentieel in een democratie. Alleen bestuurders en politici die iets te verbergen hebben of incompetent zijn, moeten bang zijn voor kritische pers. Gelet op het draagvlak voor het besluit is er heel was mis in het gemeentehuis. D66... stem ook tegen! Openheid is essentieel.
  • Reinder Bosch

    5 maanden geleden
    Prima standpunt. Nu nog de rest van de raad, incl. burgermeester nog. Als je naar eer en geweten handelt en er zijn geen prive personen en bedrijven betrokken, dan kunnen en moeten de vergaderingen en verslagen in de openbaarheid..Weerstand blijft er altijd, maar begrip en transparantie nemen toe. Zelfs ook als er gevoelige zaken worden besproken.als windmolens, zonneparken, waar collectieve belangen strijdig zijn met individuele belangen.