Volledig scherm
© videostill

Video gemist? Brandon (10) wordt Brandy en een roze pelikaan

De Stentor plaatst steeds vaker video’s bij verhalen waarvan we vermoeden dat je niet alleen wilt lezen, maar ook wilt zien waar we het over hebben. Een selectie van die video’s willen we je hieronder nog een keer aanbieden. Zeven video’s in willekeurige volgorde.

Brandon van 10 werd Brandy., hij werd een zij.  De ouders van Brandy weten eigenlijk al heel lang dat hun zoon een meisje wil zijn. Jongenskleren wilde Brandy niet meer aan, maar geld voor een hele meisjesgarderobe was er niet. Een vreemde trok zich het lot van Brandy aan en zorgde ervoor dat ze nu als meisje naar school kan.    

Vol verwachting klopte het hart van de bezoekers langs de weg en de ambtenaren in het gemeentehuis van Raalte. Niet alleen Sinterklaas maar ook koning Willem-Alexander bracht een bezoek aan Raalte. 

Niet bij elk kind klopte Sinterklaas op de deur. Denise uit Deventer moest kiezen tussen eten of een cadeautje voor haar zoontje van zeven. De Actie Pepernoot biedt uitkomst. ,,Nu denkt hij tenminste niet dat hij niks krijgt omdat hij stout is geweest.”

Dit weekend zet e misschien zelf al de kerstboom, in de Tweede Kamer doen ze dat morgen. En die boom, een negen meter hoge fijnspar,  komt uit het Kuinderbos. Het is een cadeautje van Staatsbosbeheer. Die haalde hem deze week neer.

Na meer dan veertig jaar op de markt in Raalte te hebben gestaan, gooit Bert van der Haar de handdoek in de ring. Hij gaat met pensioen. In 1979 volgde hij zijn vader op, die ook al jaren op de markt in Raalte stond.

Waar straks hypermoderne toestellen met vakantiegangers landen, landde deze week een volledig gerestaureerde Spitfire uit 1943. Het toestel is bezig met een vlucht rond de wereld. Dat is nog nooit gedaan in een Spitfire. Hij maakt nu zijn allerlaatste tussenlanding: bij de Aviodrome in Lelystad.

Hij valt wel op tussen de ooievaars in Meppel. Deze roze pelikaan liet zich ineens zien. De ooievaars vinden het dikke prima. 

  1. Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug  bij Vollenhove, op weg naar de wereldzeeën
    PREMIUM
    video & update

    Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereld­zeeën

    Het was letterlijk passen en meten. Maar er gaan dan ook niet dagelijks reusachtige pontons met daarop een 81 meter lang zeiljacht door de Vollenhoverbrug. Nadat de duisternis over Vollenhove was gevallen, begon daar na een lange dag wachten op gunstige weersomstandigheden de reis van de bij jachtwerf Royal Huisman gebouwde Sea Eagle II, die uiteindelijk moet eindigen in het Caribische gebied.