Video gemist? Christiaan de held en het warmtekanon

De Stentor maakt video’s bij verhalen waarvan we denken dat je ze ook wilt zien. Een selectie van die video’s willen we je hieronder nog een keer aanbieden. Zeven video’s in willekeurige volgorde.

Truckchauffeur Christiaan Zoet (37) is de held van transportbedrijf Jan Bakker uit Hattemerbroek. De Elburger stak vorige week de handen uit de mouwen toen hij op de Zuiderzeestraatweg zag hoe een auto in het water terecht kwam. 

Kan dit bio-bakje eigenlijk wel bij het gft-afval? Een Deventer bedrijf bracht het duurzame verpakkingsmateriaal op de markt met de belofte dat het zo in de groene container kan. Dat bleek niet helemaal waar. 

Joep Wennemars is kersvers Nederlands kampioen schaatsen bij de B-junioren op de 500, 1000, 1500 meter én winnaar van de allroundtitel. De zoon van Erben heeft maar één droom en dat is olympisch kampioen worden. Iets wat zijn vader niet lukte, al werd die wel acht keer wereldkampioen.

PEC Zwolle wil weer terug naar echt gras in het stadion, maar dat heeft wel de nodige voeten in de aarde. Een aantal dingen moeten veranderen. Clubwatcher Johan Inan praat je bij. 

Een nachtmerrie die werkelijkheid wordt voor Aniek Kalkman-Overwijk in De Blesse. Een deel van haar konijnenopvang is ingestort door de harde wind. Een dag lang wist ze niet hoe het met ze was, omdat ze er niet bij kon komen. 

Nat papier-maché, druipende verf. Op de knietjes biddend tot het grote warmtekanon. Met de extreem hoge luchtvochtigheid slaat de carnavalsstress onder Holtense wagenbouwers toe. 

Valentijnsdag. We gingen de straat op met een bouwpakket van een kastje uit de grote Zweedse ‘blauwe doos’, de ultieme beproeving voor elke relatie. Doorstaan de stellen deze test? Ze kregen drie minuten de tijd.

videostill
Volledig scherm
videostill © videostill
  1. Roep om lockdown steeds krachtiger in regio door nalatige coronaverspreiders: ‘Wat nou als het jouw opa of oma is?’
    PREMIUM
    VIDEO

    Roep om lockdown steeds krachtiger in regio door nalatige coronaver­sprei­ders: ‘Wat nou als het jouw opa of oma is?’

    Het aan de laars lappen van de social distancing-richtlijnen doet de roep om een lockdown steeds luider klinken in de regio. Professor Pieter van Vollenhoven ziet dat Nederland zonder toezicht niet kan functioneren, columnist Özcan Akyol noemt een lockdown onvermijdelijk en ook PEC Zwolle-verdediger Bram van Polen ontsteekt in woede. ,,Denk nou eens na mensen. Gebruik die hersenpan een keer.”