Video gemist? De granaatlegger en vriendjes voor Jaap

De Stentor maakt video’s bij verhalen waarvan we denken dat je ze ook wilt zien. Een selectie van die video’s willen we je hieronder nog een keer aanbieden. Zeven video’s in willekeurige volgorde.

Afgelopen week hing er voor de tweede keer een handgranaat aan de deur van café Bruut in de Zwolse Voorstraat. De politie gaf een foto vrij van een man met masker die midden in de nacht kwam aanlopen, met een granaat in zijn zak. Hoe is de granaatlegger bij het Zwolse café Bruut gekomen? En is hij daar dan ook ongezien naartoe gegaan? Verslaggever Janske Mollen volgt de waarschijnlijke route. 

Zo heb je één alpaca, de eenzame Jaap. En zo heb je er drie. En binnenkort zelfs vier. Kinderboerderij Cantecleer in Kampen heeft sinds deze week twee nieuwe bewoners; een mannetjes- en een vrouwtjesalpaca. Vooral dat laatste is goed nieuws voor de alleenstaande Jaap, die even verderop graast in het hertenkamp. 

De Dakar Rally ligt onder vuur. Bij de rally overleed een motorrijder en raakte een andere deelnemer zwaar gewond. Een monteur uit Olst brak zijn ruggenwervel tijdens de Dakar Rally. Vanuit het ziekenhuis in Hail vertelt Martin Roesink hoe de crash tot stand kwam.

Duizenden verwijderde fietsen per jaar in Apeldoorn, maar bijna niemand haalt de zogenoemde weesfietsen op: fietstassen vol beschimmelde boodschappen. Gerrie Leurink is beheerder van het fietsdepot in Apeldoorn. 

Met een gedicht van het Staphorster meisje Fleur Bloemen op een groot bord hoopt haar familie dat pesten voorkomen kan worden. Fleur maakte in 2012 op 15-jarige leeftijd, een einde aan haar leven, omdat ze heel erg werd gepest.  

Binnenkijken in de nieuwe spelersbus van Go Ahead Eagles. Dat willen we, maar mag het ook? TCR-directeur Bas Roescher twijfelt. Nog bijna niemand heeft de nieuwe bus gezien. De trots overwint. 

Als het over een tijdje lente wordt, verandert de ‘saaiste rotonde van Nederland’ in een bloemenzee. Niet dankzij de gemeente of hoveniers, maar door ‘guerillagardener’ Tessel Hofstede (44) uit Olst. En daar is de provincie op z’n zachtst gezegd niet blij mee.

Volledig scherm
videostill © videostill
  1. Konijnenparadijs bij Willemsoord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’
    PREMIUM
    video

    Konijnenpa­ra­dijs bij Willems­oord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’

    Met het instorten van de schuur stort ook de wereld van Anniek Overwijk in. De eigenaresse van Stichting Opvang Konijnenparadijs, net buiten Willemsoord op de grens van Friesland en Overijssel, vreest het ergste voor de bijna zeventig konijnen in de schuur. ,,Het was janken, janken en nog eens janken’’, zegt ze, als de brandweer bezig is loshangende dakdelen te verwijderen. Enkele uren later kan Anniek opgelucht ademhalen.