Volledig scherm
© videostill

Video gemist? De politie rijdt zomaar door rood en boeven en studenten in één huis

De Stentor plaatst steeds vaker video’s bij verhalen waarvan we vermoeden dat je wilt zien waar we het over hebben. Een selectie van die video’s willen we je hieronder nog een keer aanbieden. Zeven video’s in willekeurige volgorde.

De politie rijdt door rood en haalt in over een doorgetrokken streep. Zonder zwaailicht en sirene. En zonder een bekeuring te krijgen. Dit is waarom.

Wie in Deventer een biebboek wil, moet zich eerste een weg banen door een berg sigarettenpeuken voor de deur van de bieb. Alsof alle lezers roken, op het laatste moment de peuk uittrappen en dan naar de boeken rennen.  Evelien van den Berg stoort zich daar mateloos aan, dus steekt ze de handen uit de mouwen. “Je kan niet thuis blijven zitten kankeren”.

Kunnen studenten in een huis wonen met ex-gevangenen? Zwolle vermoedt van wel en heeft daarvoor een studentenflat op het oog. Naar het voorbeeld van een pension in het Deense Aarhus. Verslaggever Francisca Muller wilde weten hoe dat er dan uitziet en stapte in de auto naar Denemarken. 

De twaalfde autobrand in zes weken tijd in Deventer.  De angst begint serieuze vormen aan te nemen. De politie acht de kans groot dat sprake is van brandstichting. Burgemeester Koning wil uiteraard ook dat er snel een einde komt aan de reeks autobranden en roept inwoners van zijn stad op om goed op te letten.

Er is bijna niks dat ons zo verdeelt als de Zwarte Pietendiscussie. Hoe ziet Piet eruit. Bij de landelijke intocht in Apeldoorn is gisteren is gekozen voor roetveegpieten. Een teleurgestelde museum-directeur Jan Bark. In zijn  Museum in de Zevende Hemel in Apeldoorn is een hoek ingericht met het Sinterklaasfeest door de eeuwen heen.  

In Eefde zijn stoffelijke resten van een mens gevonden. Zeer waarschijnlijk gaat het om de in de Tweede Wereldoorlog vermist geraakte Britse piloot William Hurrell. Bergingswerkers en militairen van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie hebben daarnaast zijn vliegtuig van het type Hawker Typhoon teruggevonden.

Een doodziek baasje deed een aangrijpende oproep. De laatste wens van de Belg was een nieuw thuis voor zijn hond Zino, bij mensen die nog lang voor hem kunnen zorgen. Hijzelf kon dat niet meer en moest zijn trouwe vriend afstaan. Zino woont nu bij Pedro en Kely uit Ermelo. Toen zij de oproep zagen, wisten ze het gelijk. Zino hoort bij hen. 

  1. Miranda stuurt jou Amber Alerts. ‘Je weet het pas echt wanneer je ze terugvindt: dood of levend’
    PREMIUM

    Miranda stuurt jou Amber Alerts. ‘Je weet het pas echt wanneer je ze terugvindt: dood of levend’

    Miranda Baas (47) is specialist vermissingen bij de politie Oost-Nederland. Dagelijks zijn er zo’n twintig vermissingen in Oost-Nederland, jaarlijks 7600. Een gesprek met de vrouw die zich afgelopen vrijdag nog genoodzaakt voelde groot alarm te slaan en een Amber Alert het land in te sturen. De vermiste moeder en haar peuter uit Ede werden na een paar uur in goede gezondheid teruggevonden.