Volledig scherm
Nieuwsbrief ramkraak © Nieuwsbrief

Video gemist? Unieke beelden van een ramkraak en Joy serveert hamburgers

De Stentor plaatst steeds vaker video’s bij verhalen waarvan we vermoeden dat je niet alleen wilt lezen maar ook wilt zien waar we het over hebben. Een selectie van die video’s willen we je hieronder nog een keer aanbieden. Zeven video’s in willekeurige volgorde.

Urk is in rouw. Op de Noordzee is een Urker kotter met twee opvarenden gezonken. De vissersboot is met sonar gelokaliseerd op de bodem van de zee.  

Unieke beelden van een ramkraak. Ramkrakers slaan hun slag bij kledingwinkel Auckland in Deventer. Ze doen het niet ongezien. 

Het is de enig bekende foto van een Jodendeportatie in Overijssel en het Historisch archief Overijssel heeft hem.  Op de foto is te zien hoe Joodse mensen in de Tweede Wereldoorlog worden weggevoerd uit de binnenstad van Zwolle. 

Zorgen in Balkbrug. Inwoners zijn bang voor hun veiligheid nu de voormalig tbs-kliniek Veldzicht plannen heeft om een groep illegale vluchtelingen met psychiatrische problemen te huisvesten. Buiten de hoge poorten van de zwaarbeveiligde kliniek. Verslaggever Paolo Laconi legt uit. 

CDA-gedeputeerde Peter Drenth kon deze week in Exel rekenen op een warm onthaal. Hij praatte daar op uitnodiging van het Lochemse CDA in brasserie De Mölle over de stikstofproblematiek, zonneparken op landbouwgrond en het plaatsen van windmolens. Die zaken raken boeren uit de regio. Ze stapten op hun trekker om Drenth ‘hartelijk te ontvangen’.

Ze is ambassadeur van het Ronald McDonaldhuis, een logeerhuis voor ouders, broertjes en zusjes van zieke kinderen die in het ziekenhuis liggen. De Apeldoornse Joy van BeautyNezz. Op de McHappy Day verkocht ze hamburgers aan gasten van McDonald’s in haar woonplaats en uiteraard ook fans die op haar afkwamen. 

In Deventer werden vorige week honderden autoliefhebbers door de politie weggejaagd van een parkeerplaats. Wat doe je als je een auto hebt? Dan rij  je toch naar Apeldoorn en spreekt  daar af bij de Mediamarkt. 

 1. Lichtontwerpers laten Blokzijl stralen
  PREMIUM

  Lichtont­wer­pers laten Blokzijl stralen

  Of het nu een 300 meter hoge wolkenkrabber in Doha (Qatar), het Voorpoortplein in Vollenhove, de nieuwe showroom van autobedrijf Marco van Beek in Steenwijk of een object tijdens een internationaal lichtfestival is, Berlux Lichtarchitectuur uit Blokzijl zorgt voor passend licht. En deze maand lanceren Berry van Egten en Ellen Goulmy in hun eigen stadje Lights in Blokzijl, na Glow Eindhoven en het Amsterdam Light Festival het derde (internationale) lichtfestival in ons land.
 2. Oude, eenzame Cor en jonge Marijn hebben een vriendschap voor het leven
  PREMIUM

  Oude, eenzame Cor en jonge Marijn hebben een vriend­schap voor het leven

  ,,Daar zitten we dan weer’’, zegt Marijn als hij in de stoel ploft naast zijn grote vriend Cor. ,,Ga zitten, dan kunnen we lekker pitten”, reageert Cor adrem. Marijn Heijstek komt al ruim een jaar om de twee weken langs. Hij is met zijn elf jaar de jongste vrijwilliger van WVO Zorg. Cor is dementerend en woont in zorgcentrum Scheldehof. Hij leerde Marijn kennen toen hij met zijn klas kerstkaarten uitdeelde.
 3. Elya probeert al half jaar aangifte te doen van verkrachting op azc Dronten: ‘Ik ben al heel lang bang en gestrest geweest’
  PREMIUM

  Elya probeert al half jaar aangifte te doen van verkrach­ting op azc Dronten: ‘Ik ben al heel lang bang en gestrest geweest’

  Gedrogeerd en verkracht, door twee man tegelijk. Het overkwam in mei van dit jaar Elya, naar eigen zeggen, in bungalow 47 van het asielzoekerscentrum in Dronten. De uit de Golfregio gevluchte homoseksueel probeert daar inmiddels al een half jaar lang aangifte van te doen, vooralsnog vergeefs. LGBT Asylum Support, dat zich inzet voor homoseksuele asielzoekers: ,,Dit is heel kwalijk.’’