Volledig scherm
Nieuwsbrief ramkraak © Nieuwsbrief

Video gemist? Unieke beelden van een ramkraak en Joy serveert hamburgers

De Stentor plaatst steeds vaker video’s bij verhalen waarvan we vermoeden dat je niet alleen wilt lezen maar ook wilt zien waar we het over hebben. Een selectie van die video’s willen we je hieronder nog een keer aanbieden. Zeven video’s in willekeurige volgorde.

Urk is in rouw. Op de Noordzee is een Urker kotter met twee opvarenden gezonken. De vissersboot is met sonar gelokaliseerd op de bodem van de zee.  

Unieke beelden van een ramkraak. Ramkrakers slaan hun slag bij kledingwinkel Auckland in Deventer. Ze doen het niet ongezien. 

Het is de enig bekende foto van een Jodendeportatie in Overijssel en het Historisch archief Overijssel heeft hem.  Op de foto is te zien hoe Joodse mensen in de Tweede Wereldoorlog worden weggevoerd uit de binnenstad van Zwolle. 

Zorgen in Balkbrug. Inwoners zijn bang voor hun veiligheid nu de voormalig tbs-kliniek Veldzicht plannen heeft om een groep illegale vluchtelingen met psychiatrische problemen te huisvesten. Buiten de hoge poorten van de zwaarbeveiligde kliniek. Verslaggever Paolo Laconi legt uit. 

CDA-gedeputeerde Peter Drenth kon deze week in Exel rekenen op een warm onthaal. Hij praatte daar op uitnodiging van het Lochemse CDA in brasserie De Mölle over de stikstofproblematiek, zonneparken op landbouwgrond en het plaatsen van windmolens. Die zaken raken boeren uit de regio. Ze stapten op hun trekker om Drenth ‘hartelijk te ontvangen’.

Ze is ambassadeur van het Ronald McDonaldhuis, een logeerhuis voor ouders, broertjes en zusjes van zieke kinderen die in het ziekenhuis liggen. De Apeldoornse Joy van BeautyNezz. Op de McHappy Day verkocht ze hamburgers aan gasten van McDonald’s in haar woonplaats en uiteraard ook fans die op haar afkwamen. 

In Deventer werden vorige week honderden autoliefhebbers door de politie weggejaagd van een parkeerplaats. Wat doe je als je een auto hebt? Dan rij  je toch naar Apeldoorn en spreekt  daar af bij de Mediamarkt. 

 1. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
  PREMIUM
  video & foto's

  Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperio­de

  Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.
 2. Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereldzeeën
  PREMIUM
  video & update

  Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereld­zeeën

  Het was letterlijk passen en meten. Maar er gaan dan ook niet dagelijks reusachtige pontons met daarop een 81 meter lang zeiljacht door de Vollenhoverbrug. Nadat de duisternis over Vollenhove was gevallen, begon daar na een lange dag wachten op gunstige weersomstandigheden de reis van de bij jachtwerf Royal Huisman gebouwde Sea Eagle II, die uiteindelijk moet eindigen in het Caribische gebied.