Video gemist? Vlekje van Bart en de vallende bomen in Zutphen

De Stentor maakt video’s bij verhalen waarvan we denken dat je ze ook wilt zien. Een selectie van die video’s willen we je hieronder nog een keer aanbieden. Zeven video’s in willekeurige volgorde.

Vier jaar lang heeft Bart Mooiweer uit Zwartsluis zijn kat Vlekje moeten missen. Op wonderbaarlijke wijze zijn baasje en kat weer verenigd. Dankzij het televisieprogramma Typisch het Zwarte Water. 

Meer dan de helft van het bomenbestand in Zutphen is aangetast. Onder meer na de voorjaarsstorm van vorig jaar. De bomen gaan bij bosjes neer. 

Volgens bewoner Keith Pieterse van zorgflat De Keersluis in Zwolle is er sprake van grote misstanden. Tijdens de brand die begin februari uitbrak, zaten de bewoners als ‘ratten in de val’. 

Ingrid is verslaafd aan Funda. Echt! Door haar verslaving kent ze de huizenmarkt van haver tot gort. Zegt ze. Tijd voor een test.

Van onbekende smurrie tot vega-gehaktbal. We kijken bij Vivera in Holten, waar dagelijks duizenden vegetarische hapjes van de band af rollen. Hoe gaat dat nou precies in zijn werk? 

ProRail toont heftige beelden van bijna-ongelukken op spoor. Om mensen te waarschuwen vooral niet roekeloos het spoor over te steken. Er is onder meer te zien hoe een vrouw nog maar net weet te ontsnappen aan een botsing met een trein.

Ron Jans is bij het Amerikaanse FC Cincinnati in een racisme-rel terecht. Jans had daar in de kleedkamer meegezongen met een rapnummer waarin het woord ‘nigger’ werd gebruikt en nam kort voor aanvang van het nieuwe seizoen in ontslag. Ron Jans had die fout kunnen voorkomen, zegt voetbaltrainer Arnoud Jonker. Jonker heeft veel ervaring in Amerika.

videostill
Volledig scherm
videostill © videostill
  1. Roep om lockdown steeds krachtiger in regio door nalatige coronaverspreiders: ‘Wat nou als het jouw opa of oma is?’
    PREMIUM
    VIDEO

    Roep om lockdown steeds krachtiger in regio door nalatige coronaver­sprei­ders: ‘Wat nou als het jouw opa of oma is?’

    Het aan de laars lappen van de social distancing-richtlijnen doet de roep om een lockdown steeds luider klinken in de regio. Professor Pieter van Vollenhoven ziet dat Nederland zonder toezicht niet kan functioneren, columnist Özcan Akyol noemt een lockdown onvermijdelijk en ook PEC Zwolle-verdediger Bram van Polen ontsteekt in woede. ,,Denk nou eens na mensen. Gebruik die hersenpan een keer.”