Volledig scherm
De ME is massaal aanwezig in de Duindorpse straten © Regio15

Vlam weer in de pan in Duindorp: jongeren gooien zwaar vuurwerk naar ME, Pnielkerk brandt

Voor de derde avond op rij is het weer onrustig in de straten van Duindorp. Jongeren stichten brandjes en gooien zwaar vuurwerk naar de ME. Die is massaal aanwezig in de wijk. Ook de leegstaande Pnielkerk staat inmiddels in brand. De wijkbewoners zijn boos omdat het vreugdevuur met oudjaar komende editie niet door kan gaan. 

De Duindorpers hadden afgesproken rond 19.00 uur weer de straten op te gaan. Daar werden ze opgewacht door een enorme politiemacht en de ME. Inmiddels staan op de Pluvierstraat en de Tesselsestraat een aantal kledingcontainers in brand, vlakbij de leegstaande Pnielkerk. Die heeft inmiddels ook vlam gevat. Daarmee wordt een angst van de omwonenden de afgelopen dagen bewaarheid. De kerk stond al op de lijst om gesloopt te worden, juist om brandstichting te voorkomen.

Volledig scherm
De ME bewaakt de Pnielkerk, waar inmiddels rookpluimen uitkomen © Michiel van Gruijthuisen

 Op het Tesselseplein hebben jongeren zich verzameld, daar steekt nu zo'n vijftig tot honderd man vuurwerk af. Ook lopen kleine groepjes door de straten rondom het plein. Meerdere mensen zijn inmiddels aangehouden.  

Eerder dit weekend ging het flink mis in de wijk. Toen werden hulpverleners tegengehouden, wegen geblokkeerd en brandjes gesticht. Ook brandde een snackbar volledig af.  Lees hier alles over wat er afgelopen weekend gebeurde. Vrijdag maakte de Duindorpse organisatie van het vreugdevuur bekend dat er dit jaar geen nieuwe editie komt. 

Bekijk hieronder beelden van de onrust van gisteren.

Volledig scherm
Bewoners kijken vanachter hun ramen toe hoe de ME zich verzamelt in de Duindorpse Pluvierstraat © Regio15
Volledig scherm
Brand bij de Tesselsestraat © Regio15
Volledig scherm
Een auto gaat in vlammen op in Duindorp © Regio15

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox?Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

 1. Oude, eenzame Cor en jonge Marijn hebben een vriendschap voor het leven
  PREMIUM

  Oude, eenzame Cor en jonge Marijn hebben een vriend­schap voor het leven

  ,,Daar zitten we dan weer’’, zegt Marijn als hij in de stoel ploft naast zijn grote vriend Cor. ,,Ga zitten, dan kunnen we lekker pitten”, reageert Cor adrem. Marijn Heijstek komt al ruim een jaar om de twee weken langs. Hij is met zijn elf jaar de jongste vrijwilliger van WVO Zorg. Cor is dementerend en woont in zorgcentrum Scheldehof. Hij leerde Marijn kennen toen hij met zijn klas kerstkaarten uitdeelde.
 2. Elya probeert al half jaar aangifte te doen van verkrachting op azc Dronten: ‘Ik ben al heel lang bang en gestrest geweest’
  PREMIUM

  Elya probeert al half jaar aangifte te doen van verkrach­ting op azc Dronten: ‘Ik ben al heel lang bang en gestrest geweest’

  Gedrogeerd en verkracht, door twee man tegelijk. Het overkwam in mei van dit jaar Elya, naar eigen zeggen, in bungalow 47 van het asielzoekerscentrum in Dronten. De uit de Golfregio gevluchte homoseksueel probeert daar inmiddels al een half jaar lang aangifte van te doen, vooralsnog vergeefs. LGBT Asylum Support, dat zich inzet voor homoseksuele asielzoekers: ,,Dit is heel kwalijk.’’