Volledig scherm
De ME is massaal aanwezig in de Duindorpse straten © Regio15

Vlam weer in de pan in Duindorp: jongeren gooien zwaar vuurwerk naar ME, Pnielkerk brandt

Voor de derde avond op rij is het weer onrustig in de straten van Duindorp. Jongeren stichten brandjes en gooien zwaar vuurwerk naar de ME. Die is massaal aanwezig in de wijk. Ook de leegstaande Pnielkerk staat inmiddels in brand. De wijkbewoners zijn boos omdat het vreugdevuur met oudjaar komende editie niet door kan gaan. 

De Duindorpers hadden afgesproken rond 19.00 uur weer de straten op te gaan. Daar werden ze opgewacht door een enorme politiemacht en de ME. Inmiddels staan op de Pluvierstraat en de Tesselsestraat een aantal kledingcontainers in brand, vlakbij de leegstaande Pnielkerk. Die heeft inmiddels ook vlam gevat. Daarmee wordt een angst van de omwonenden de afgelopen dagen bewaarheid. De kerk stond al op de lijst om gesloopt te worden, juist om brandstichting te voorkomen.

Volledig scherm
De ME bewaakt de Pnielkerk, waar inmiddels rookpluimen uitkomen © Michiel van Gruijthuisen

 Op het Tesselseplein hebben jongeren zich verzameld, daar steekt nu zo'n vijftig tot honderd man vuurwerk af. Ook lopen kleine groepjes door de straten rondom het plein. Meerdere mensen zijn inmiddels aangehouden.  

Eerder dit weekend ging het flink mis in de wijk. Toen werden hulpverleners tegengehouden, wegen geblokkeerd en brandjes gesticht. Ook brandde een snackbar volledig af.  Lees hier alles over wat er afgelopen weekend gebeurde. Vrijdag maakte de Duindorpse organisatie van het vreugdevuur bekend dat er dit jaar geen nieuwe editie komt. 

Bekijk hieronder beelden van de onrust van gisteren.

Volledig scherm
Bewoners kijken vanachter hun ramen toe hoe de ME zich verzamelt in de Duindorpse Pluvierstraat © Regio15
Volledig scherm
Brand bij de Tesselsestraat © Regio15
Volledig scherm
Een auto gaat in vlammen op in Duindorp © Regio15

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox?Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug  bij Vollenhove, op weg naar de wereldzeeën
    PREMIUM
    video & update

    Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereld­zeeën

    Het was letterlijk passen en meten. Maar er gaan dan ook niet dagelijks reusachtige pontons met daarop een 81 meter lang zeiljacht door de Vollenhoverbrug. Nadat de duisternis over Vollenhove was gevallen, begon daar na een lange dag wachten op gunstige weersomstandigheden de reis van de bij jachtwerf Royal Huisman gebouwde Sea Eagle II, die uiteindelijk moet eindigen in het Caribische gebied.