anp
Volledig scherm
anp © anp

Vluchtende tieners krijgen dikke coronaboete: te dicht op elkaar chillen op Heerderstrand

Te dicht bij elkaar, in een groepje van vier. Dat is dezer dagen vragen om problemen. De politie van Heerde en Hattem slingerde vrijdagavond dan ook vier tieners in Heerde op de bon die zich niet aan de huidige coronaregels hielden.

De jongens van zestien en zeventien jaar hingen rond bij het Heerderstrand. Volgens de politie duidelijk op een afstand van minder dan anderhalve meter. Toen de vier tieners de politie zag aankomen, sprongen ze op hun fiets en gingen ze er vandoor. Agenten achterhaalden de vrienden op de Elburgerweg in Heerde. Ze wisten maar al te goed dat ze de noodverordening hadden overtreden, meldt de politie op Facebook. Een van de jongens probeerde zich nog te verstoppen in de bosjes.

De jongens kregen een bekeuring van 95 euro. Daarmee kwamen ze als minderjarige nog goed weg. Als ze 18 waren geweest was de boete met 390 euro een stuk hoger. ,,Wees gewaarschuwd’’, meldt de politie van Heerde en Hattem zaterdag nog op Facebook. ,,Het wordt mooi weer en dan wil je naar buiten. Als je gaat, denk dan aan de afstand anderhalve meter.’’

  1. Rij-instructeur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstanden in te halen’
    PREMIUM
    Een nieuw begin

    Rij-instruc­teur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstan­den in te halen’

    Nog lang niet alle beroepen kunnen weer aan de slag, maar na de versoepelingen van de afgelopen maand kunnen we al wel weer wat meer in deze coronatijden. We praten met mensen die er mee te maken hebben. Wat deden ze de afgelopen maanden en hoe zien ze de toekomst? Vandaag: Arnold Dijkhuizen (39), eigenaar van Verkeersschool Dijkhuizen in Elburg.