De voetbalclubs in Dalfsen hanteren één lijn: iedereen die de kantine in wil moet een toegangsbewijs hebben. Bert Visscher (rechts, voorzitter ASC '62) test het alvast bij 'collega's' Dirk Mosterman (midden, SV Dalfsen) en Wladimir Nijenhuis (links, FC Dalfsen).
Volledig scherm
PREMIUM
De voetbalclubs in Dalfsen hanteren één lijn: iedereen die de kantine in wil moet een toegangsbewijs hebben. Bert Visscher (rechts, voorzitter ASC '62) test het alvast bij 'collega's' Dirk Mosterman (midden, SV Dalfsen) en Wladimir Nijenhuis (links, FC Dalfsen). © Martijn Bijzitter

Voetbalclubs worstelen met toegangsbewijs voor kantine: ‘Wij willen niemand boycotten’

Voetbalclubs in deze regio worstelen met het coronatoegangsbewijs. Die hebben leden vanaf zaterdag nodig om langere tijd in de kantine te mogen blijven. Een rondgang langs drie verenigingen laat zien dat iedere club er op een eigen manier mee om gaat.

3 reacties

 • Mart Flierman

  1 jaar geleden
  Voetbalclubs moeten hier eens creatief mee omgaan ipv knielen. Maak een groot, zo nodig overdekt en verwarmd, terras met statafels en zitjes buiten zodat iedereen welkom is. Vaak nog gezelliger ook. De extra opbrengsten zullen die kosten vast wel dekken, of anders een meedenkende sponsor zoeken die het ook niet eens is met dit buitenproportionele uitsluitbeleid. Zullen er vooral in de regio meer dan genoeg zijn. Bij een club die mij de toegang weigert zou ik nooit meer een stap zetten.
 • A.G. de Jong

  1 jaar geleden
  K Huisman, correct. Ik geloof wel dat vaccinatie op zich werkt om je te beschermen tegen het virus. Maar we weten inmiddels uit de praktijk ook dat het maar tijdelijk werkt en dat je nog steeds besmet en/of ziek kunt worden en anderen kunt besmetten. In Israel wordt er al melding van gemaakt dat de meeste Corona-patiënten in ziekenhuizen dubbel gevaccineerd zijn. Waarschijnlijk is dat ons voorland, want Israel is natuurlijk eerder begonnen met vaccineren!
 • K Huisman

  1 jaar geleden
  Jongensjongensjongens waar zijn wij mee bezig. Diegene die zich een half jaar geleden heeft laten vaccineren, graag ook achter de niet gevaccineerde in de rij. Grote kans dat je al geen antistoffen meer hebt. Of je moet even een bloedonderzoek laten doen, dan weet je het zeker, dan kan deze uitslag bij het lijstje in de app. Wat een gekkenhuis
 1. Heino stelt teleur, blijdschap en vooral opluchting bij Rohda Raalte en beloning blijft uit voor Alcides
  Liveblog

  Heino stelt teleur, blijdschap en vooral opluchting bij Rohda Raalte en beloning blijft uit voor Alcides

  Rohda Raalte kroonde zich een paar maanden geleden op overtuigende wijze tot kampioen van de eerste klasse E en dus wordt er veel van de ploeg verwacht in de Vierde divisie. De eerste zege is na drie wedstrijden in ieder geval een feit. Heino beleefde daarentegen een teleurstellende middag, terwijl Alcides naliet zichzelf te belonen. In de KNVB Districtsbeker was vooral Warnsveldse Boys uitstekend op dreef.