Bloemen op de doodskist in de aula tijdens een uitvaart; een beeld dat we vanaf week 2 in Nederland minder vaak zagen dan het CBS verwachtte. EN dat was voor het eerst in een half jaar het geval.
Volledig scherm
Bloemen op de doodskist in de aula tijdens een uitvaart; een beeld dat we vanaf week 2 in Nederland minder vaak zagen dan het CBS verwachtte. EN dat was voor het eerst in een half jaar het geval. © ANP

Voor het eerst in half jaar geen oversterfte meer in Gelderland en Overijssel (Flevoland blijft nog achter)

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dat er in Nederland geen sprake meer is van oversterfte. Het is voor het eerst in een half jaar tijd dat er minder mensen stierven dan het CBS verwachtte. Ook in Gelderland en Overijssel was geen sprake meer van oversterfte, Flevoland bleef (nog) een beetje achter in de trend.

  1. Miljoenenvilla van gevallen kantoren-tycoon gaat in de verkoop (en de makelaars staan in de rij)
    PREMIUM
    4

    Miljoenen­vil­la van gevallen kantoren-ty­coon gaat in de verkoop (en de makelaars staan in de rij)

    De gevallen onroerendgoedmagnaat en voormalige kantorenkoning Ger Visser verloor alles en raakt straks ook nog zijn villa in Gorssel kwijt. De woning - waarde anderhalf tot twee miljoen euro - maakt deel uit van de afwikkeling in het faillissement van Visser en zijn Deventer kantorenfirma Eurocommerce. Visser zelf gelooft nog steeds dat het niet zover komt: ,,Ik geef nooit op.”