Vrachtwagenchauffeur overleden na botsing op viaduct A28 bij Leusden

UpdateEen vrachtwagenchauffeur is vanochtend bij een verkeersongeval op de A28 bij Leusden om het leven gekomen. Hij botste rond 10.00 uur frontaal op een pijler van een viaduct. 

De bestuurder zat na het ongeluk bekneld. Hij overleed aan zijn verwondingen. Het lichaam van de man is omstreeks 14.00 uur uit de truck gehaald en in een lijkauto afgevoerd. De brandweer heeft witte schermen geplaatst op de plek van het ongeluk. Ook arriveerde er een traumahelikopter. De cabine van de vrachtwagen is volledig verwoest.

De weg blijft volgens Rijkswaterstaat tot ongeveer 18.00 uur dicht. Auto- en fietsverkeer van Leusden naar Amersfoort en andersom kan geen gebruik maken van de Heiligenbergerweg. ,,Er is kans op instortingsgevaar en daarom moet de brug geïnspecteerd worden'', aldus Rijkswaterstaat. 

Niet filmen

Bestuurders die het ongeval al rijdend filmen, worden bekeurd. Dat meldt de politie op Twitter.

Aan de andere kant van de snelweg botste vanochtend rond 06.30 uur twee auto's op elkaar op de A28. De voorste knalde door de klap op een vrachtwagen. Er waren geen gewonden. De auto's zijn meegenomen. 

Volledig scherm
© Keistadnieuws
Volledig scherm
© AD
  1. Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug  bij Vollenhove, op weg naar de wereldzeeën
    PREMIUM
    video & update

    Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereld­zeeën

    Het was letterlijk passen en meten. Maar er gaan dan ook niet dagelijks reusachtige pontons met daarop een 81 meter lang zeiljacht door de Vollenhoverbrug. Nadat de duisternis over Vollenhove was gevallen, begon daar na een lange dag wachten op gunstige weersomstandigheden de reis van de bij jachtwerf Royal Huisman gebouwde Sea Eagle II, die uiteindelijk moet eindigen in het Caribische gebied.