Vrachtwagenchauffeur overleden na botsing op viaduct A28 bij Leusden

UpdateEen vrachtwagenchauffeur is vanochtend bij een verkeersongeval op de A28 bij Leusden om het leven gekomen. Hij botste rond 10.00 uur frontaal op een pijler van een viaduct. 

De bestuurder zat na het ongeluk bekneld. Hij overleed aan zijn verwondingen. Het lichaam van de man is omstreeks 14.00 uur uit de truck gehaald en in een lijkauto afgevoerd. De brandweer heeft witte schermen geplaatst op de plek van het ongeluk. Ook arriveerde er een traumahelikopter. De cabine van de vrachtwagen is volledig verwoest.

De weg blijft volgens Rijkswaterstaat tot ongeveer 18.00 uur dicht. Auto- en fietsverkeer van Leusden naar Amersfoort en andersom kan geen gebruik maken van de Heiligenbergerweg. ,,Er is kans op instortingsgevaar en daarom moet de brug geïnspecteerd worden'', aldus Rijkswaterstaat. 

Niet filmen

Bestuurders die het ongeval al rijdend filmen, worden bekeurd. Dat meldt de politie op Twitter.

Aan de andere kant van de snelweg botste vanochtend rond 06.30 uur twee auto's op elkaar op de A28. De voorste knalde door de klap op een vrachtwagen. Er waren geen gewonden. De auto's zijn meegenomen. 

Volledig scherm
© Keistadnieuws
Volledig scherm
© AD
  1. Invloedrijke Zwollenaar is helemaal niet bezig met lijstjes
    PREMIUM

    Invloedrij­ke Zwollenaar is helemaal niet bezig met lijstjes

    Plek 123. Gefeliciteerd. Jacco Vonhof weet zaterdagochtend even niet waarover dit appje van een zakelijke relatie over gaat. 123? Van welke lijst? Al snel weet de Zwolse ondernemer en voorzitter van MKB Nederland waar het om gaat. De Top 200 van invloedrijkste Nederlanders, samengesteld door de Volkskrant. ,,Grappig’’, reageert hij. ,,Maar voor mij is er maar een positie die er toe doet: de nummer 1 van MKB Nederland. Dat is voor mij de belangrijkste plek, daar wil ik het goed doen.’’