Vuurwerk, feest, maar ook meerdere branden: zo begon 2023 in Oost-Nederland

Met videoHet jaar 2023 is begonnen na een jaarwisseling vol oliebollen, champagne en vuurwerk. Op verschillende plekken waren incidenten, waaronder branden in een boerderij en een schuur en meerdere autobranden. Lees hieronder alle updates uit ons liveblog terug.

20 reacties

 • Djoeke Voorham

  5 maanden geleden
  Typisch dat je het niet hebt over de vele mensen die dezelfde angst en overlast hebben
 • Evert Slager

  5 maanden geleden
  @ Norm Jamanika Ik vind het absoluut geen lachwekkende actie . Je moet ergens beginnen en als je de mensen er zo langzamerhand van kunt doordringen dat dat harde vuurwerk echt niet kan wie weet waar we over een aantal jaar staan. Ik weet ook wel dat er altijd wel een aantal aso's zullen blijven die naar buitenland blijven gaan om zwaar vuurwerk te halen maar als het gros er mee stopt is er veel gewonnen
 • Norm Jamanika

  5 maanden geleden
  Het is één groot lachwekkend actie dit vuurwerkverbod. Het mag het niet, laat me niet lachen joh. Heeft iemand echt verwacht dat dit zou werken. Ze konden beter het campagne geld uitgeven aan alle hard zwoegen hulpverleners.
 • Liesbeth Schut

  5 maanden geleden
  Ik heb al zo'n 40 jaar verschillende honden gehad en momenteel 2 herplaatsers. De ene hond is niet bang, maar vond het vuurwerk op een gegeven moment echt niet leuk meer. De andere hond is ronduit doodsbang. Die raakt in paniek als je haar uit wil laten en houdt alles op. Zolang men niet te maken heeft met een dier dat (om wat voor reden dan ook) zo bang is kan men zich daar ook geen voorstelling bij maken. Hoe mooi vuurwerk ook kan zijn, ik ben er klaar mee.
 • F. Hofman

  5 maanden geleden
  Ondanks het vuurwerk kan ik mijn hond gewoon uitlaten. Die is totaal niet bang. Laten we wel zijn de problemen met vuurwerk ontstaan in de meeste gevallen met zwaar illegaal vuurwerk. Je hebt het iq van een pinda als je, je zoontje van 11 een shell laat aansteken. Die figuren mogen hard gestraft worden. Het siervuurwerk wat in Nederland verkocht wordt is veilig, mits je er verantwoord mee omgaat. Helaas ontbreekt het daar aan bij veel mensen.
 1. Haalt jouw kind ineens alleen maar hoge cijfers? Misschien heeft-ie wel KI ontdekt...
  PREMIUM
  5

  Haalt jouw kind ineens alleen maar hoge cijfers? Misschien heeft-ie wel KI ontdekt...

  Het lijkt een ver-van-mijn-bedshow, Kunstmatige Intelligentie (KI). Maar dat is het al lang niet meer. KI rukt op en raakt iedereen. Scholier en weinig tijd? KI schrijft een opstel voor je. Vrachtwagenmonteur? KI voorspelt storingen aan machines. Wie moet het eerst hulp krijgen in het ziekenhuis? KI herkent op scans de dringendste patiënten en voert operaties uit. Wat kan en mag KI eigenlijk (nog) niet?