VVD'er Daniel Koerhuis uit Raalte zet zich al lange tijd in om de woningnood te bestrijden. Eerder had hij al succes in Arnhem en Nijmegen, nu heeft hij een woondeal te pakken voor Zwolle, Deventer en Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
VVD'er Daniel Koerhuis uit Raalte zet zich al lange tijd in om de woningnood te bestrijden. Eerder had hij al succes in Arnhem en Nijmegen, nu heeft hij een woondeal te pakken voor Zwolle, Deventer en Apeldoorn. © ANP

VVD‘er Koerhuis uit Raalte flikt het: Tweede Kamer steunt woondeal Zwolle, Deventer en Apeldoorn

Ondanks een eerdere afwijzing van Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) op een woondeal voor Zwolle, Deventer en Apeldoorn, is het vandaag alsnog gelukt: de demissionair minister moet met de regio in gesprek om een akkoord te sluiten. En dat grotendeels dankzij VVD-kamerlid Daniel Koerhuis uit Raalte, die met zijn voorstel zowat alle partijen mee kreeg.

0 reacties

 1. Iedereen is op zoek naar ‘een bijzonder plekje’ ver weg van het massatoerisme
  PREMIUM
  1

  Iedereen is op zoek naar ‘een bijzonder plekje’ ver weg van het massatoe­ris­me

  Bijzondere overnachtingsplekken zijn helemaal hot. Zomaar er even op uit is er niet meer bij. Boomhutten, lodges, kastelen, wikkelhuisjes (een eco-tiny house) of rotswoningen gaan als een dolle en dan liefst ergens buiten de toeristische drukte, in de natuur of op het platteland. Oost-Nederland blijkt een ware hofleverancier, zeggen boekingssites Airbnb, Natuurhuisje.nl en Bedandbreakfast.nl
 2. Druk op woningmarkt Zwolle-Deventer steeds groter: VVD wil hulp van Rijk in vorm van woondeal
  PREMIUM

  Druk op woning­markt Zwol­le-Deventer steeds groter: VVD wil hulp van Rijk in vorm van woondeal

  De regio Deventer/Zwolle komt niet in aanmerking voor extra rijksmiljoenen om iets aan de woningnood te doen. Een voorstel van VVD-kamerlid en Raaltenaar Daniël Koerhuis vandaag in het parlement, zodat ook deze regio profiteert, kan niet op steun rekenen van demissionair minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken). Maar de strijd is nog niet helemaal gestreden: volgende week stemt de Tweede Kamer.