VVD'er Daniel Koerhuis uit Raalte zet zich al lange tijd in om de woningnood te bestrijden. Eerder had hij al succes in Arnhem en Nijmegen, nu heeft hij een woondeal te pakken voor Zwolle, Deventer en Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
VVD'er Daniel Koerhuis uit Raalte zet zich al lange tijd in om de woningnood te bestrijden. Eerder had hij al succes in Arnhem en Nijmegen, nu heeft hij een woondeal te pakken voor Zwolle, Deventer en Apeldoorn. © ANP

VVD‘er Koerhuis uit Raalte flikt het: Tweede Kamer steunt woondeal Zwolle, Deventer en Apeldoorn

Ondanks een eerdere afwijzing van Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) op een woondeal voor Zwolle, Deventer en Apeldoorn, is het vandaag alsnog gelukt: de demissionair minister moet met de regio in gesprek om een akkoord te sluiten. En dat grotendeels dankzij VVD-kamerlid Daniel Koerhuis uit Raalte, die met zijn voorstel zowat alle partijen mee kreeg.

0 reacties

 1. Druk op woningmarkt Zwolle-Deventer steeds groter: VVD wil hulp van Rijk in vorm van woondeal
  PREMIUM

  Druk op woning­markt Zwol­le-Deventer steeds groter: VVD wil hulp van Rijk in vorm van woondeal

  De regio Deventer/Zwolle komt niet in aanmerking voor extra rijksmiljoenen om iets aan de woningnood te doen. Een voorstel van VVD-kamerlid en Raaltenaar Daniël Koerhuis vandaag in het parlement, zodat ook deze regio profiteert, kan niet op steun rekenen van demissionair minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken). Maar de strijd is nog niet helemaal gestreden: volgende week stemt de Tweede Kamer.
 2. Ondernemers voelen ‘de weg terug omhoog’ na eerste week van winkelen zonder afspraak
  PREMIUM

  Onderne­mers voelen ‘de weg terug omhoog’ na eerste week van winkelen zonder afspraak

  We omarmen de fysieke winkel als lang vermist en toch weer terug. Na ‘alleen online’ en ‘kopen op afspraak’ gingen de deuren vanaf afgelopen woensdag open. Ja, nog wel met een maximum aantal klanten. En de omzetten zitten nog niet terug op niveau. ,,Maar", zegt een Zwolse ondernemer die zaterdag zo'n drukke dag beleefde dat hij er bijna bang van werd, ,,het voelt als de weg terug omhoog. Ik ben blij.”
 3. Mini Oranje Museum Deventer tóch een klein beetje open: ‘Wil je de dag goed aftrappen met oranjebitter?’
  PREMIUM
  VIDEO

  Mini Oranje Museum Deventer tóch een klein beetje open: ‘Wil je de dag goed aftrappen met oranjebit­ter?’

  Het is nog vroeg als Ben van Someren en zijn partner, Gerd Steenhuis, al druk in de weer zijn voor hun delicatessenwinkel De 3 Ridders, aan het Lamme van Dieseplein in Deventer. Borden, schaaltjes, schilderijen, oranjebitter. Je kan het zo gek niet bedenken, maar allerlei verschillende collectorsitems van het koningshuis worden uitgestald. Voor het tweede jaar op rij kan het Mini Oranje Museum niet open, maar daar heeft Ben wat op bedacht.
 1. Ooievaarsnest slaat te pletter in Hoonhorst
  Play

  Ooievaars­nest slaat te pletter in Hoonhorst

 2. De Stentor Nieuws Update | Bevrijdingsdag en moordlustig zwijn
  Play

  De Stentor Nieuws Update | Bevrij­dings­dag en moordlus­tig zwijn

  5 mei