Volledig scherm
Verkeer en verkeersveiligheid: belangrijke thema's voor elke provincie. © ANP/bewerking de Stentor

Wat weet jij over jouw provincie? Doe de quiz!

quizDe verkiezingen voor provinciale staten naderen. Van het landsbestuur en de politici in onze woonplaats weten we meestal wel wat, maar van de ‘tussenlaag’? Daarom hebben we voor elke provincie in ons verspreidingsgebied een quiz gemaakt.

Het gaat om twaalf vragen over uiteenlopende onderwerpen. Weet je bijvoorbeeld hoeveel geld autobezitters jaarlijks tezamen moeten afdragen aan het provinciebestuur? En voor welke taken de provinciale bestuurders verantwoordelijk zijn? Maar ook een vraag over de geschiedenis van elke provincie. Er zijn geen prijzen te winnen met deze quiz, maar na de twaalf vragen weet je wel weer meer van je eigen woonomgeving en waarom je in maart moet gaan stemmen.

Ga hier naar de quiz over Gelderland.

Ga hier naar de quiz over Overijssel.

Ga hier naar de quiz over Flevoland.

  1. Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart
    PREMIUM
    kaart

    Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart

    Hoe welkom ben je als homo in de kerk? Dat kun je voor 426 geloofsgemeenschappen in Nederland al checken op de website Wijdekerk.nl. Mede-oprichter en voorzitter van deze stichting is Miranda Terpstra-van de Kerk uit Warnsveld. Zij was genomineerd voor de Jos Brink Innovatieprijs die gisteren door minister Van Engelshoven (Emancipatie) werd uitgereikt. ,,Ik hoop dat kerken hun excuses gaan aanbieden.’’