Wateroverlast in de regio: van waden door straten, kelders die volstromen en een dak dat (bijna) bezwijkt

VIDEO | UPDATEGrote hoeveelheden regenwater zorgen in de hele regio voor veel overlast. Ondergelopen straten in Apeldoorn en Nunspeet, en brandweer Meppel rukt uit voor het dak van een bedrijfspand dat het gewicht van het hemelwater niet aankan. Bij restaurant 't Veerhuys in Steenwijk zijn medewerkers ondertussen druk aan het hozen om een volgelopen kelder leeg te krijgen. ,,Het stinkt hier naar riool’’.

5 reacties

 • H de Geit

  1 maand geleden
  Misschien wat vaker de putdeksels leegmaken sommige plekken liggen vol met bladeren een bui erover gaat ophogen in riool ook de veegwagen kan een hoop doen om goten regelmatig te vegen maar ja ik ben geen hoogopgeleide
 • Jan Ton

  1 maand geleden
  Jullie kunnen er wel een beetje lacherig over doen maar Desiree heeft wel degelijk een punt. De burger wordt langzaam maar zeker gedwongen de tuin groen te houden, maar die inefficiënte, zwaar vervuilende en subsidieslurpende monsters worden -vaak met dwang- overal neer geplempt met inderdaad tonnen beton en staal in de grond. En hondenpoep? Daar betalen we dan ook rijkelijk belasting voor. Hoe zit dat met katten eigenlijk?
 • Theo Zwarthoed

  1 maand geleden
  En wat te denken van hondenpoep Kor! Die vormt onnatuurlijke barrières in het landschap waardoor de waterstromen niet meer naar de putten gaan!
 • Kor de Groot

  1 maand geleden
  Hé, Desiree doet de aftrap van een leuke challenge: neem iets waar je een hekel aan hebt of waaraan je je ergert en verzin een creatief verhaal waarmee je “bewijst” dat dit echt de oorzaak is van de wateroverlast. Wie volgt?
 • Desiree Terpstra

  1 maand geleden
  Ondertussen zetten we Nederland vol met windmolens. Om één windmolen overeind te laten staan worden er tonnen aan beton en staal in de grond gestort! Door al dat beton en staal kan het water niet afvloeien. Worden we niet regelmatig opgeroepen om minder tegels in onze tuinen te leggen dit ivm wateroverlast?