Wateroverlast in de regio: van waden door straten, kelders die volstromen en een dak dat (bijna) bezwijkt

VIDEO | UPDATEGrote hoeveelheden regenwater zorgen in de hele regio voor veel overlast. Ondergelopen straten in Apeldoorn en Nunspeet, en brandweer Meppel rukt uit voor het dak van een bedrijfspand dat het gewicht van het hemelwater niet aankan. Bij restaurant 't Veerhuys in Steenwijk zijn medewerkers ondertussen druk aan het hozen om een volgelopen kelder leeg te krijgen. ,,Het stinkt hier naar riool’’.

5 reacties

 • H d G

  1 jaar geleden
  Misschien wat vaker de putdeksels leegmaken sommige plekken liggen vol met bladeren een bui erover gaat ophogen in riool ook de veegwagen kan een hoop doen om goten regelmatig te vegen maar ja ik ben geen hoogopgeleide
 • Jan Ton

  1 jaar geleden
  Jullie kunnen er wel een beetje lacherig over doen maar Desiree heeft wel degelijk een punt. De burger wordt langzaam maar zeker gedwongen de tuin groen te houden, maar die inefficiënte, zwaar vervuilende en subsidieslurpende monsters worden -vaak met dwang- overal neer geplempt met inderdaad tonnen beton en staal in de grond. En hondenpoep? Daar betalen we dan ook rijkelijk belasting voor. Hoe zit dat met katten eigenlijk?
 • Theo Zwarthoed

  1 jaar geleden
  En wat te denken van hondenpoep Kor! Die vormt onnatuurlijke barrières in het landschap waardoor de waterstromen niet meer naar de putten gaan!
 • Kor de Groot

  1 jaar geleden
  Hé, Desiree doet de aftrap van een leuke challenge: neem iets waar je een hekel aan hebt of waaraan je je ergert en verzin een creatief verhaal waarmee je “bewijst” dat dit echt de oorzaak is van de wateroverlast. Wie volgt?
 • Desiree Terpstra

  1 jaar geleden
  Ondertussen zetten we Nederland vol met windmolens. Om één windmolen overeind te laten staan worden er tonnen aan beton en staal in de grond gestort! Door al dat beton en staal kan het water niet afvloeien. Worden we niet regelmatig opgeroepen om minder tegels in onze tuinen te leggen dit ivm wateroverlast?
 1. DOS doet goede zaken in Kamper derby, zeges voor SC Genemuiden én SV Urk en DVS stelt opnieuw teleur
  Liveblog

  DOS doet goede zaken in Kamper derby, zeges voor SC Genemuiden én SV Urk en DVS stelt opnieuw teleur

  SV Urk beleeft een uitstekende start van de tweede seizoenshelft. De ploeg van Gert-Jan won vorige week al van Sportlust’46 en was vanmiddag ook te sterk voor VVOG. SC Genemuiden heeft eveneens drie punten mogen bijschrijven, terwijl HHC Hardenberg op bezoek bij Quick Boys twee dure punten liet liggen en DVS’33 nóg langer moet wachten op een zege. Met de Kamper derby tussen Go-Ahead en DOS kreeg deze speeldag nog een lekker toetje.
 2. d’Olde Veste’54 boekt belangrijke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam
  Liveblog

  d’Olde Veste’54 boekt belangrij­ke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam

  Oranje trapte al om 16.00 uur af voor het achtste finaleduel met de Verenigde Staten en dat was voor veel amateurclubs reden om de wedstrijden van hun eerste elftal te vervroegen. Dat weerhield HHC Hardenberg er niet van om in Volendam te bewijzen dat het dit seizoen meedoet om de titel. SV Urk slaagde er daarentegen niet in de derde zege op rij te boeken en VVOG kreeg een tik van Harkemase Boys. Berkum liep eveneens tegen een teleurstelling aan, terwijl d’Olde Veste’54 juist drie belangrijke punten in de wacht sleepte.