We leven in een nat land, maar hebben tóch extreme droogte: hoe kan dat? ‘De oplossing is pijnlijk voor boeren’

met videoNederland is een van de grootste delta’s van Europa en dagelijks stromen er miljarden liters rivierwater ons land binnen. Hoe kan het dat we dan tóch al jaren een extreem droogteprobleem hebben? Ecohydroloog Flip Witte, dé ‘droogteprofessor’ van Nederland, weet het antwoord. ,,Boeren klagen over droogte, maar zijn zelf de grootste boosdoener.”

43 reacties

 • M.H. van den Brink

  1 maand geleden
  En het drinkwater dat de industrie gebruikt. Is het nodig om dit hoogwaardige product voor de industrie te gebruiken?
 • M. Ho

  1 maand geleden
  En de NOS meldt vandaag: “ Vitens-directeur Jelle Hannema zegt in Trouw dat de vanzelfsprekendheid dat er altijd water uit de kraan komt onder druk staat. Oorzaken hiervan zijn onder meer klimaatverandering, economische groei en de bouw van een miljoen nieuwe woningen, zo stelt de directeur.”
 • M.H. van den Brink

  1 maand geleden
  Nieuwste rage, lees ik net, zwembadcontainers. Gaat vast meer dan één emmer water in en ook meer dan wanneer je 5 minuten onder de douche staat. Maar geen probleem, dit zijn geen agrariërs, dus water verknoeien mag.
 • M.H. van den Brink

  1 maand geleden
  D. Pit, het artikel gaat toch over de Veluwe en de zandgronden in het oosten van Overijssel ? Sinds wanneer verzakken daar huizen? Lees nog eens het stukje over de inpoldering van het IJsselmeer dat ik eerder schreef.
 • D Pit

  1 maand geleden
  Ik heb helemaal niets tegen boeren, prima mensen, alleen continu dat Calimero gedrag en de emo-kaart trekken van sommigen gaat zo vervelen. boeren zijn gewoon ondernemers zijn die winst willen maken. niets mis mee. Nederlandse landbouwproducten gaan vooral naar het buitenland. “No farmers no food “ e.d is gewoon pure onzin, we importeren bijna 80% En ja, het verzakken van huizen, de grondwater problematiek, stikstof heeft wel degelijk met de agrarische sector te maken. Emotie of geen emotie