Martijn Berden (links) en Soufyan Ahannach (rechts) bereiden zich voor op de wedstrijd tegen Volendam, in een laatste training.
Volledig scherm
Martijn Berden (links) en Soufyan Ahannach (rechts) bereiden zich voor op de wedstrijd tegen Volendam, in een laatste training. © Wout van Zoeren

Weekendtips: Go Ahead Eagles, Vogelmarkt en Kelderfest

Nog heel eventjes aftellen en het is tijd voor het weekend. De aankomende dagen is er weer van alles te beleven in de regio. Go Ahead Eagles speelt een spannende wedstrijd, in Zwolle is het een gekwetter van jewelste en kasteel Cannenbrug is te bezoeken met een speciale rondleiding. 

Go Ahead Eagles - Go Ahead speelt vanavond om 20.00 uur een spannende uitwedstrijd tegen FC Volendam. Van de laatste negen wedstrijden verloor GA Eagles er zes. De laatste keer dat GA Eagles tegenover de Volendammers stond, eindigde dit in een overwinning. Wie weet kan daar na vandaag een nieuwe aan worden toegevoegd.

Kelderfest - Deventer staat zaterdag in het teken van Keldervest. Het festival speelt zich vooral ondergronds af in kelders en souterrains in de binnenstad. Met muziek, kunst en erfgoed is er voor ieder wat wils. Op twee concerten na, is het festival gratis te bezoeken.

Vogelmarkt - Goed nieuws voor de vogelliefhebber: in Zwolle is zaterdag een nieuwe editie van de Zwolse Vogelmarkt. Het evenement wordt druk bezocht door bezoekers uit heel de wereld en met tienduizend vierkante meter is er voor iedere vogelliefhebber wat wils. Kaartjes voor het evenement zijn te koop via de website

Kasteel in winterslaapIn kasteel Cannenburch ontdek je zaterdag hoe een kasteel in winterslaap eruit ziet. Onder begeleiding van een gids kom je in de koude, donkere en uitgestorven geheime vertrekken van het kasteel. Na de rondleiding staat er een kop warme chocolademelk klaar in het kasteelcafé om je op te warmen. Kaarten zijn te bestellen via de website. De rondleiding wordt twee keer gehouden en er is ruimte voor vijftien mensen per groep.

Sterrenkijken in Bussloo - Door een telescoop naar de sterrenhemel kijken? Dat kan dit weekend op vrijdag en zaterdag, bij volkssterrenwacht Bussloo. Vanaf 19.30 uur kan je beide avonden onder andere de maan en planeet Venus bewonderen. Daarnaast zijn er voordrachten over de maan, de actuele sterrenhemel en de planeten. De toegang tot het evenement is gratis en meer informatie is te vinden op de website.

  1. Optimisme bij galerie en beeldentuin A-quadraat in Vorden: ‘Het was druk met Pinksteren, dat stemt ons hoopvol’
    PREMIUM

    Optimisme bij galerie en beelden­tuin A-qua­draat in Vorden: ‘Het was druk met Pinksteren, dat stemt ons hoopvol’

    Nog lang niet alle beroepen kunnen weer aan de slag, maar na de versoepelingen die het kabinet doorvoerde, mogen we al wat meer. Wie zijn die mensen, wat hebben ze gedaan de afgelopen twee maanden en hoe zien ze de toekomst? In de serie ‘Een nieuw begin’ zetten we dagelijks iemand in de spotlights. Vandaag: Ad Borest, directeur van A-quadraat, galerie en beeldentuin in Vorden.