Volledig scherm
© Gratis

Weekendtips: Irish Pub Festival, Human Bodies-expositie en Karperbeurs

Heb jij nog geen plannen dit weekend? Gebruik dit handige lijstje met weekendtips als inspiratie, misschien zit er wat leuks voor jou tussen.

Irish Pub Festival 

Voor de 25ste keer vindt vrijdag en zaterdag het Irish Pub Festival plaats in Deventer. Het Irish Pub Festival wil het gevoel en de ervaring van het bekende Temple Bar-district in Dublin opnieuw creëren. Het is een festival vol met bier, gezellige pubs en Ierse muziek. Toegang tot de deelnemende bars zijn gratis, maar voor het concert van Drops of Green moet je kaarten kopen.

Voetbal

PEC Zwolle gaat zaterdagavond naar Eindhoven toe, om daar tegen koploper PSV te spelen. De Eindhovenaren hebben een grote voorsprong op de concurenten Ajax en AZ, maar PEC Zwolle wil die voorsprong maar wat verkleinen. Tickets zijn te verkrijgen, mits je een (seizoen)ClubCardhouder bent. 

Ook Go Ahead Eagles moet weer aan de bak. De ploeg van trainer Jan van Staa gaat vrijdagavond naar Leeuwarden, voor de wedstrijd tegen Cambuur. Eerder dit seizoen verloor de Deventer club met 1-3 van de Friezen. Ook voor deze kaarten moet je een (seizoens) ClubCardhouder zijn. 

Real Human Bodies

De omstreden lichamen expositie komt nu ook naar Raalte. Vanaf vrijdagochtend is de expositie geopend bij Stuntcamp in Raalte. De expositie Real Human Bodies maakte in de rondgang langs verschillende Nederlandse locaties al vele tongen los. De één vindt het mooi om de anatomie van echte lichamen te bekijken, de ander vindt het té luguber om de geprepareerde lichaamsdelen te zien. Tickets voor het evenement zijn te verkrijgen op de website van de expositie. 

Volledig scherm
© Jan Ruland van den Brink

Karperbeurs IJsselhallen

Dit weekend staat de grootste karperbeurs van Europa voor de deur. In de IJsselhallen in Zwolle kunnen zowel beginners als (ver)gevorderden in deze sport hier kennismaken met de nieuwste technieken, de hipste gadgets en het beste materieel wat betreft karpervissen. Het evenement is het hele weekend, voor de openingstijden en tickets kun je op de website kijken. 

NK Atletiek in Apeldoorn

Er komen drie sportieve weekenden aan in Apeldoorn. Op 3 en 4 februari beginnen de Nederlands Kampioenschappen van indooratletiek in het Omnisport in Apeldoorn. Het eerste weekend vindt het kampioenschappen van indooratletiek Meerkamp plaats. 

Het tweede weekend, 10 en 11 februari is er plaats voor de kampioenschappen van de indooratletiek junioren. Vervolgens vinden de wedstrijden van het indooratletiek senior op 17 en 18 februari plaats. Tickets zijn via de website te krijgen. 

  1. Invloedrijke Zwollenaar is helemaal niet bezig met lijstjes
    PREMIUM

    Invloedrij­ke Zwollenaar is helemaal niet bezig met lijstjes

    Plek 123. Gefeliciteerd. Jacco Vonhof weet zaterdagochtend even niet waarover dit appje van een zakelijke relatie over gaat. 123? Van welke lijst? Al snel weet de Zwolse ondernemer en voorzitter van MKB Nederland waar het om gaat. De Top 200 van invloedrijkste Nederlanders, samengesteld door de Volkskrant. ,,Grappig’’, reageert hij. ,,Maar voor mij is er maar een positie die er toe doet: de nummer 1 van MKB Nederland. Dat is voor mij de belangrijkste plek, daar wil ik het goed doen.’’