Volledig scherm
Blije Bietjes festival Harderwijk in 2017 © Ruben Schipper Fotografie

Weekendtips: van het strand in Deventer tot appels plukken in Noordoostpolder

Nationale sportweek, appels plukken en een markt met duurzame producten. Er valt dit weekend weer genoeg te beleven in de regio. Vijf weekendtips op een rij:

Blije Bietjes Harderwijk

Foodfestival Blije Bietjes richt zich op lokaal geproduceerd voedsel. De foodtrucks bieden een gevarieerd aanbod, maar wel allemaal uit de buurt.

Nationale Sportweek Deventer

Op zaterdag opent Deventer de Nationale Sportweek. Het sportpark Keizerslanden staat in het teken van sport en show, in de binnenstad van Deventer vinden races plaats op een tijdelijk gespoten graffitibaan en in de jachthaven kun je kennis maken met watersporten. Sharon Doorson en The Voice Kids-winnaar Yosina Rumajauw zijn namen die zaterdag te zien zijn.

Brink Zomerfestijn Deventer

En dat is niet het enige in Deventer. Op de Brink is er voor het eerst het Zomerfestijn. De Brink wordt omgetoverd tot een strand met foodstands en de fijnste zomerhits. Nu het zomerweer nog.

Trots, Hip en Handgemaakt in Zwolle

Van droge worst tot badkleding, op deze markt zijn allerlei duurzame producten te koop. Er is geen versterkte muziek, geen geschreeuw op de markt, geen springkussens of draaimolens, maar kinderen kunnen wel knutselen er er mag gepicknickt worden.

Appels plukken in Luttelgeest

Volledig scherm
Zelf appels plukken tijdens de Appelplukdag in Luttelgeest. © Redactie

Lege fruitschaal? Ga de boomgaard in van Verhage Fruit en pluk je eigen appels en peren. Het plukken is gratis en het fruit kost vervolgens een euro per kilo.