Hoe kijken we straks terug op de coronacrisis?
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe kijken we straks terug op de coronacrisis? © ANP

Welke plek krijgt de coronacrisis in ons nationaal geheugen: ‘De doden zullen we ons niet herinneren’

Nu de dagelijkse cijfers van coronadoden en besmettingen dalen, de ic-bedden leger en leger raken is er meer ruimte voor reflectie over de coronacrisis. Hoe erg was het in onze regio? En wat zal er blijven hangen in ons collectieve geheugen van deze crisis? Is het al mogelijk om uit te zoomen en te zeggen hoe de crisis de geschiedenisboeken in zal gaan?

 1. HHC Hardenberg en SV Urk blijven indruk maken, late domper voor Berkum en DVS’33 weet opnieuw niet te winnen
  Liveblog

  HHC Hardenberg en SV Urk blijven indruk maken, late domper voor Berkum en DVS’33 weet opnieuw niet te winnen

  HHC Hardenberg is de nummer twee van het afgelopen seizoen in de Tweede divisie en is er veel aan gelegen om die prestatie op z’n minst te evenaren. De competitiestart is in ieder geval indrukwekkend. Ook SV Urk is uit de startblokken geschoten. DVS’33 en Berkum moeten daarentegen snel uit een ander vaatje gaan tappen, anders kan het nog wel eens een héél lang seizoen worden voor beide ploegen.
 2. Westlandia verslaat Alcides, Heino kan leven met een gelijkspel en teleurstellende middag voor Rohda Raalte
  Liveblog

  Westlandia verslaat Alcides, Heino kan leven met een gelijkspel en teleurstel­len­de middag voor Rohda Raalte

  Dankzij de 1-0 overwinning op Rohda Raalte werkte Alcides met een goed gevoel toe naar het bezoek aan Westlandia. Ook in Naaldwijk maakte de ploeg uit Meppel bij vlagen een prima indruk, maar waren de punten voor de thuisploeg. Rohda Raalte heeft daarentegen nog een stapel huiswerk te verrichten, terwijl Heino het eerste punt ooit in de Vierde divisie binnen heeft.