Volledig scherm
Archieffoto. © Archieffoto

Wij hebben het belangrijkste regionieuws voor jou op een rijtje gezet

Gemist?Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van dinsdag 9 oktober.

Flitspalen - De halverwege mei geplaatste flitspalen in Deventer aan de Hanzeweg en Amstellaan flitsen gemiddeld elk kwartier. In de nog geen vier maanden dat de palen er staan, leverde de flitspaal al een half miljoen op voor de schatkist, wijzen berekeningen uit

Kikkerbillen - Eén weekend stonden ze op de kaart bij restaurant Jan Steen in Heino: kikkerbillen. Maar na ophef over hoe kikkers worden geslacht, zijn ze alweer van het menu gehaald.

Veulen - Een Facebookbericht van Marijke Slok Soede-Vermeulen over een laagvliegende luchtballon die haar veulen ernstig verwondde, houdt de gemoederen sinds maandag behoorlijk bezig in Heerde. Het bericht werd honderden keren gedeeld en van allerlei opmerkingen voorzien.

Bedrijvenruzie - Een bedrijvenruzie aan de Gieterse grachten. Botenverhuur Oort-Seinen aan het Binnenpad in Giethoorn wil dat cadeau- en kledingwinkel Venice Giethoorn aan de overkant van de gracht stopt met de verkoop van schepijs aan toeristen. 

Premium-verhaal van de dag
Even een patiënt van het ene bed naar het andere helpen tillen? Of een cliënt in zijn rolstoel naar een taxi duwen? Beveiligers in zorginstellingen die verpleegkundig personeel de helpende hand bieden: kan best, vindt Zorgbeveiliging Nederland. Beroepsopleider Deltion College in Zwolle tekent voor de scholing.

  1. Naderende hitte leidt tot nodige maatregelen in Oost-Nederland

    Naderende hitte leidt tot nodige maatrege­len in Oost-Nederland

    Voor wie het nog niet wist: het wordt bloedheet komende week. Het RIVM heeft vanaf vandaag het hitteplan geactiveerd voor de provincies Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Flevoland, Noord-Brabant en Limburg. De GGD heeft verpleeghuizen, scholen, kinderdagverblijven, huisartsen, thuiszorgorganisaties en ziekenhuizen gewaarschuwd. Volgens de KNMI is de kans heel groot dat de temperatuur in Oost-Nederland op dinsdag en woensdag boven de 36 graden uitkomt.