Volledig scherm
© Frank Uijlenbroek

Wij hebben het belangrijkste regionieuws voor jou op een rijtje gezet

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van dinsdag 2 oktober.

Meer treinen - Meer treinen tussen Zwolle en Deventer die vaker rijden. Zo wil de Tweede Kamer de IJssellijn verbeteren. Een verdubbeling van het spoor tussen Deventer en Olst komt hiermee een stap dichterbij. Bovendien wil de Kamer dat er meer sneltreinen gaan rijden tussen Zwolle en Enschede.

Drugslab - De eigenaar van het boerenbedrijf in Schuinesloot, waar dit jaar een groot drugslab werd gevonden, is op vrije voeten. Dat blijkt vandaag uit de eerste pro forma-zitting. De eigenaar blijft wel verdachte in de zaak. 

Windesheim - De vestiging van hogeschool Windesheim in Almere blijft groeien. Dit studiejaar meldden zich 1555 nieuwe studenten en dat is een kwart meer dan vorig jaar. Windesheim Flevoland telt nu 3800 studenten. 

Pompoen - Je hebt pompoenen en je hebt reusachtige pompoenen. Gerjan Puttenstein (18 jaar) uit Wezep weet daar alles van. Hij is afgelopen weekend de beste Nederlander geworden bij het Giant Vegetable Championship 2018. Bij de 'Nederlandse pompoenweging en reuze groenten kampioenschap' toonde de Wezeper een pompoen van liefst 510 kilo.

Premium-verhaal van de dag
Heldenactie - Een held? Hij? Freddy Kolkman (62) uit Deventer wil er helemaal niets van weten. Dat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag op de A1 in het pikkedonker een man uit zijn gecrashte auto haalde, vlak voor een vrachtwagen er op botste, ziet hij als zijn plicht.

  1. Naderende hitte leidt tot nodige maatregelen in Oost-Nederland

    Naderende hitte leidt tot nodige maatrege­len in Oost-Nederland

    Voor wie het nog niet wist: het wordt bloedheet komende week. Het RIVM heeft vanaf vandaag het hitteplan geactiveerd voor de provincies Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Flevoland, Noord-Brabant en Limburg. De GGD heeft verpleeghuizen, scholen, kinderdagverblijven, huisartsen, thuiszorgorganisaties en ziekenhuizen gewaarschuwd. Volgens de KNMI is de kans heel groot dat de temperatuur in Oost-Nederland op dinsdag en woensdag boven de 36 graden uitkomt.