Volledig scherm
PREMIUM
Het vliegtuigje met drugs dat op vliegveld Teuge landde. © Politie

‘Wijkagent’ op kleine luchthavens moet drugssmokkel tegengaan

Elke kleine luchthaven krijgt een eigen ‘wijkagent’. Het gaat onder andere om Teuge Airport en Lelystad Airport. De wijkagent moet voorkomen dat criminelen via de vliegveldjes vrij spel hebben om drugs of mensen te smokkelen. 

De maatregel is een direct gevolg van de vondst van 60 kilo heroïne in een klein toestel in 2017 op Teuge Airport. Die drugsvondst heeft de politie aan het denken gezet. ,,We willen meer weten van het reilen en zeilen op deze luchthavens”, aldus Ed Kraszewski van de Landelijke Eenheid. Destijds, na de vondst, sloeg ook de Koninklijke Marechaussee al alarm: kleine vliegvelden zouden vrij spel bieden aan criminelen. Iets wat door woordvoerders van enkele van de elf kleine luchthavens overigens werd tegengesproken.

  1. Naderende hitte leidt tot nodige maatregelen in Oost-Nederland

    Naderende hitte leidt tot nodige maatrege­len in Oost-Nederland

    Voor wie het nog niet wist: het wordt bloedheet komende week. Het RIVM heeft vanaf vandaag het hitteplan geactiveerd voor de provincies Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Flevoland, Noord-Brabant en Limburg. De GGD heeft verpleeghuizen, scholen, kinderdagverblijven, huisartsen, thuiszorgorganisaties en ziekenhuizen gewaarschuwd. Volgens de KNMI is de kans heel groot dat de temperatuur in Oost-Nederland op dinsdag en woensdag boven de 36 graden uitkomt.