Nederlanders gingen massaal naar Antwerpen om inkopen te doen. Dat dit hier niet kan, en in België en Duitsland wel, voedt het gevoel van onbegrip volgens sociaal psycholoog Paul van Lange.
Volledig scherm
PREMIUM
Nederlanders gingen massaal naar Antwerpen om inkopen te doen. Dat dit hier niet kan, en in België en Duitsland wel, voedt het gevoel van onbegrip volgens sociaal psycholoog Paul van Lange. © Mischa Keemink

Winkeliers gaan zaterdag massaal open en steeds meer burgemeesters knijpen oogje toe

Burgemeesters in steeds meer gemeenten kondigen aan dat zij zaterdag niet zullen handhaven als winkeliers de deuren openen, ook als dat (nog) niet mag. Zo zijn er onder andere plannen in ZwolleApeldoorn en Deventer. Het kabinet beslist vrijdag over een versoepeling van de lockdown. Maar winkeliers zeggen dat zij de regels zaterdag aan hun laars zullen lappen als het land nog langer op slot moet blijven.

49 reacties

 • Andre Eggerding

  1 week geleden
  @ Sina, die regels zijn juist het probleem. Kijk naar het journaal. Er wordt geen 1,5 meter afstand gehouden.
 • Sina Hogeboom

  1 week geleden
  Wat moet je anders alles eeuwig dicht laten zitten en dan nog meer psychische gestoorde mensen krijgen.Gewoon open doen met regels en afstand of wat dan ook we zijn mensen geen konijnen die je opsluit.
 • G.J. Algra

  1 week geleden
  Beste Sax en Bomhof. Volgens jullie is het met de besmettingen in Duitsland dan in Nederland. Duitsland ruim 80.000 en NL ruim 30.000. Wat jullie vergeten is dat D ruim 83 miljoen inwoners heeft tegen ruim 17 miljoen in NL. NL zou in vergelijking maar ruim 15.000 besmette personen mogen hebben. Dus aantal besmettingen is nu al 2 x zo hoog als in D. Dus maatregelen D met 3G / 2G helpen wel degelijk.
 • Mart Flierman

  1 week geleden
  Het is eigenlijk vrij simpel. Wie bij opening van de winkels nog steeds te bang is om te leven kan vrijwillig zelf voor een lockdown kiezen en thuis blijven met de deur op slot. Verandert er voor die mensen niks qua veiligheid en kan de rest van het land gewoon weer door met leven. Waarom moet de hele samenleving opdraaien voor de angstpsychose van een groepje bange mensen dat nog steeds lijkt te denken dat ebola is uitgebroken? In het griepseizoen heeft ook niemand het over lockdowns.
 • Wilma v h

  1 week geleden
  @Reinder Bosch, Mensen op hoge leeftijd of met een zwak gestel legden ook massaal het loodje tijdens een zware griepgolf.
 1. Basisscholen hadden noodscenario’s al klaarliggen, ‘maar die zijn gelukkig niet nodig’
  PREMIUM
  5

  Basisscho­len hadden noodscenario’s al klaarlig­gen, ‘maar die zijn gelukkig niet nodig’

  De noodscenario’s lagen al klaar. Maar die kunnen weer opgeborgen: scholen in het primair en voortgezet onderwijs maken zich weer op voor ‘gewoon’ onderwijs. Het kabinet zette vanmiddag het licht op groen: na de kerstvakantie mag op 10 januari alles open. ,,Ja, enorm opgelucht, dat vooral’’, zegt John Beumer van stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (37 scholen).