Chris Kamermans en Willem Geense (r) zijn boos dat de provincie morrelt aan de natuurbescherming op een aantal gevoelige locaties, zoals rond de zendgebouwen van Radio Kootwijk en het 50kV-station (foto).
Volledig scherm
PREMIUM
Chris Kamermans en Willem Geense (r) zijn boos dat de provincie morrelt aan de natuurbescherming op een aantal gevoelige locaties, zoals rond de zendgebouwen van Radio Kootwijk en het 50kV-station (foto). © Kevin Hagens

Woede bij milieuorganisaties over weghappen
natuurbescherming in Gelderland

Kostbare natuur verliest bescherming door beleid van de provincie Gelderland. In de nieuwe provinciale omgevingsverordening worden grenzen van het Gelders Natuurnetwerk (GNN) op onbegrijpelijke manier verlegd. Dat stellen regionale milieuorganisaties.

 1. Zelfs Kampen (ruim 50.000 inwoners) is al te klein voor de Rabobank
  PREMIUM
  5

  Zelfs Kampen (ruim 50.000 inwoners) is al te klein voor de Rabobank

  Op de halve dagen dat de Rabobank in Kampen het kantoor nog open had (voor corona) kwamen er zo'n tien klanten. Daar kun je een kantoor niet voor open houden. Dat snapt iedereen, denkt regio-directeur Mirjam Kerkdijk van Rabobank IJsseldelta. Maar waar houdt het dan op als zelfs een stad van 50.000 inwoners niet eens meer een bankfiliaal waard is; waar zelfs een bank die ‘dichtbij de mensen wil staan’ de deuren sluit? En is dat erg?
 1. Video van de Dag | Rutte schrapt de bitterbal? Wat?? Het hart van onze gezelligheid! ‘Kom eens langs...’
  Play

  Video van de Dag | Rutte schrapt de bitterbal? Wat?? Het hart van onze gezellig­heid! ‘Kom eens langs...’

  22 april
 2. Nog steeds geen rust voor kinderen Ruinerwold
  Play

  Nog steeds geen rust voor kinderen Ruinerwold