Pixabay
Volledig scherm
PREMIUM
© Pixabay

Woekerprijzen, absurde kruisingen en bijtincidenten: hoe corona ons met een hondenprobleem opzadelt

VideoOost-Nederland nam tijdens de coronacrisis massaal een hond. In 2020 ging het als een raket en kwamen er in deze regio bijna 14.000 gechipte honden bij, 1400 meer dan in 2019. Gezellig, in een tijd waarin door corona al zoveel wegvalt. Maar experts waarschuwen voor de gevolgen van de run op honden. ,,Mensen kopen ondoordacht een levend wezen.’’

2 reacties

 • B Zieleman

  2 jaar geleden
  Yvonne, als het een Stafford was geweest, was dat ook niet goed geweest zeker.... Het had ook een Rottweiler kunnen zijn of een Chihuahua. Maakt het wat uit?
 • Yvonne Veld

  2 jaar geleden
  Waarom hier nou zo'n plaatje van een herder bij plaatsen? Erg bevooroordeeld en stigmatiseren.
 1. SV Urk knokt zich naar zege op emotionele middag, DVS blameert zich en HHC en Staphorst pakken drie punten
  Liveblog

  SV Urk knokt zich naar zege op emotionele middag, DVS blameert zich en HHC en Staphorst pakken drie punten

  Op een emotioneel zeer beladen middag heeft SV Urk voor de zoveelste keer dit jaar laten zien dat het mentaal uitstekend in elkaar zit. De ploeg van Gert-Jan Karsten, die van de week zijn zoon verloor, knokte zich op de valreep naar een belangrijke zege op Hoek. Ook HHC Hardenberg en Staphorst trokken de drie fijne punten over de streep, terwijl DVS’33 teleurstellend voor de dag kwam en twee punten liet liggen tegen de hekkensluiter. Dat en nog veel meer kwam er vanmiddag voorbij in het liveblog.
 2. Wéér een nederlaag voor Alcides, WSV verrast tegen de koploper en probleemloze middag voor Rohda Raalte
  Liveblog

  Wéér een nederlaag voor Alcides, WSV verrast tegen de koploper en probleemlo­ze middag voor Rohda Raalte

  Het was voor aanvang van het bezoek aan Hollandia al alle hens aan dek bij Alcides en dat is er na afloop niet minder op geworden. De ploeg uit Meppel zal er uiteindelijk nog vrede mee hebben dat er ‘slechts’ met een marge van twee werd verloren. Rohda Raalte boekte daarentegen een ruime zege op VKW, terwijl Heino een punt pakte in Groningen. In de eerste klasse D zorgde WSV voor een daverende stunt door koploper De Bataven te verslaan, bij Voorwaarts zijn ze minder blij met het puntje tegen SDO.