Discipelen van The Passion 2020.
Volledig scherm
Discipelen van The Passion 2020. © EO/KRO-NCRV

Zeven BN’ers uit Oost-Nederland dit jaar te zien in The Passion

De tiende editie van The Passion krijgt een forse inbreng uit Oost-Nederland. Zeven rollen in de voorstelling worden vervuld door bekende Nederlanders afkomstig uit Oost-Nederland.

Onder de discipelen - de zogenoemde volgelingen van Jezus - bevinden zich presentatoren Anne Appelo en Jurjen ten Brinke, beiden uit Kampen. Ook de in Zwolle geboren Tooske Ragas doet mee. 

Rolverdeling

Ook bij de bijrollen zijn Oost-Nederlanders te vinden. Zo neemt acteur Pim Wessels uit Apeldoorn de rol van crimineel voor zijn rekening. De officieuze allereerste minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink (Hardenberg) zal te zien zijn als klant van de bakker. Brink werd in een tv-show van KRO-NCRV verkozen tot minister. 

De Nijkerkse Tijs van den Brink is een van de interviewers en des lands bekendste barman Victor Abeln (Gorssel) zal schitteren als Petrusherkenner. 

75 jaar 

Eerder werd al bekend dat Tim Akkerman en Trijntje Oosterhuis dit jaar de rollen van Jezus en Maria vervullen. Soy Kroon en Jan Kooijman zullen te zien zijn als discipelen Judas en Petrus.  De jubileumeditie van het muzikale paasevenement vindt op donderdag 9 april plaats in Roermond. Het thema is dit jaar 75 jaar bevrijding. 

Vorig jaar vond The Passion plaats in Dordrecht, waar Apeldoorner Edwin Jonker en Deventenaar Paul Sinha de rollen van Jezus en Petrus vertolkten. Jonker werd toen nog door meerdere mensen op social media de ‘beste Jezus ooit’ genoemd.