Volledig scherm
De bus botste op de A58 tegen een auto aan. © Toby de Kort

Zeventig kinderen betrokken bij busongeluk op A58, groep zo goed als ongedeerd

Op de A58 bij Oirschot is vanmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met daarin 70 kinderen. Volgens de brandweer gaat het om kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto’s betrokken. De inzittende van één van de twee zat bekneld en is door de brandweer bevrijd.

De verwondingen van de kinderen en hun begeleiders lijken mee te vallen. Het gaat vooral om schaafondjes en kneuzingen, aldus de brandweer. Wel is er een traumahelikopter opgeroepen, die is geland op de weg.

De kinderen zaten in een bus met Belgisch kenteken en waren ook onderweg naar België. Ze zijn na het ongeluk uit de bus begeleid en worden langs de weg opgevangen. Begeleiders proberen zo snel mogelijk een andere bus te regelen, zodat ze weg kunnen van de plaats van het ongeval.

Volledig scherm
De bus botste op de A58 tegen een auto aan. © Toby de Kort

Kettingbotsing

Volgens de politie gaat het om een kettingbotsing, waarbij de bus het achterste voertuig was. Daarvoor botsten vier personenauto’s op elkaar. Hoe het met de beknelde inzittende van de personenauto gaat, is niet bekend. Hij of zij heeft meer dan een halfuur bekneld gezeten en is naar het ziekenhuis gebracht. De andere inzittenden van de personenauto’s worden ter plaatse behandeld.

De snelweg is volgens de brandweer tot zeker 18.00 uur dicht. De politie moet onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeluk, en daarna moeten de brokstukken nog worden opgeruimd.

Verkeer richting Eindhoven wordt in de tussentijd bij Tilburg omgeleid via Den Bosch, via de A65 en de A2. Ook de andere kant op moet verkeer met vertraging rekening houden, aldus de ANWB. Rijkswaterstaat probeert het ingesloten verkeer zo snel mogelijk van de snelweg af te krijgen. 

Volledig scherm
Op de A58 landde een traumahelikopter. © Rijkswaterstaat
  1. Konijnenparadijs bij Willemsoord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’
    PREMIUM
    video

    Konijnenpa­ra­dijs bij Willems­oord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’

    Met het instorten van de schuur stort ook de wereld van Anniek Overwijk in. De eigenaresse van Stichting Opvang Konijnenparadijs, net buiten Willemsoord op de grens van Friesland en Overijssel, vreest het ergste voor de bijna zeventig konijnen in de schuur. ,,Het was janken, janken en nog eens janken’’, zegt ze, als de brandweer bezig is loshangende dakdelen te verwijderen. Enkele uren later kan Anniek opgelucht ademhalen.