Het Isala Ziekenhuis in Zwolle.
Volledig scherm
Het Isala Ziekenhuis in Zwolle. © De Stentor

Ziekenhuis Zwolle kan corona-drukte niet aan: operaties afgezegd

Het Zwolse Isala belt vanaf vandaag niet-acute operaties af vanwege de hoge druk die het aantal coronapatiënten op de capaciteit legt. Het ziekenhuis kan niet zeggen om hoeveel operaties het gaat. 

11 reacties

 • Harm Platz Platz

  2 maanden geleden
  @Dirk: 80% van de IC patiënten is ongevaccineerd. Van de overige 20%, die dus wel is gevaccineerd heeft, hebben de patiënten ook een andere aandoening.
 • R. Veldhuis

  2 maanden geleden
  Precies dat is het probleem Dirk. Jij vindt dat je op persoonlijk obseerbare data conclusies kan trekken. 13% niet gevacinneerden is hoog. Waar vorig jaar men voorzichtiger was is dat nu veel meer los gelaten. Tel daarbij op dat Zwolle in het hart van de bijbel belt ligt met een lage vacinnatiegraad en veel lager dan die 87% en voila het is druk. Tevens geen winkelzaakn of in ieder geval de medewerkers zitten te wachten op duizenden klanten die chaos veroorzaken in de winkel.
 • Vermolen

  2 maanden geleden
  Ik ben zo zoetjes aan wel uitgedanst..
 • J. Kolkman

  2 maanden geleden
  @J Kruize, in dat geval gaan er nog vreselijk veel operaties en behandelingen uitgesteld worden.
 • Dirk hoekert

  2 maanden geleden
  Zelfde gezeur als vorig jaar terwijl er nu 87% gevaccineerd is. Dat vaccin werkt lekker. Volgens mij worden we flink voor de gek gehouden terwijl er een groepje mensen flink verdient. En de zorg die jammert maar. Ik wou dat ik een ziekenhuis had, heerlijk zoveel klanten! Maar nee, of een kledingzaak zeurt omdat ze teveel spijkerbroeken verkopen. Wat een janboel.
 1. Basisscholen hadden noodscenario’s al klaarliggen, ‘maar die zijn gelukkig niet nodig’
  PREMIUM
  5

  Basisscho­len hadden noodscenario’s al klaarlig­gen, ‘maar die zijn gelukkig niet nodig’

  De noodscenario’s lagen al klaar. Maar die kunnen weer opgeborgen: scholen in het primair en voortgezet onderwijs maken zich weer op voor ‘gewoon’ onderwijs. Het kabinet zette vanmiddag het licht op groen: na de kerstvakantie mag op 10 januari alles open. ,,Ja, enorm opgelucht, dat vooral’’, zegt John Beumer van stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (37 scholen).