Covidzorg in Gelre ziekenhuizen Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Covidzorg in Gelre ziekenhuizen Apeldoorn. © Gelre Ziekenhuizen

Ziekenhuizen Oost-Nederland: corona bemoeilijkt onderhandelingen met zorgverzekeraars

Niet alleen voor St Jansdal in Harderwijk en Lelystad, verlopen de gesprekken met zorgverzekeraars over contracten voor komend jaar moeizaam. Isala, Gelre en het Deventer Ziekenhuis hebben soortgelijke ervaringen. Volgens de ziekenhuizen houden verzekeraars te weinig rekening met de gevolgen van de coronapandemie.

6 reacties

 • Chinta M.L. Koster

  8 maanden geleden
  Stap over naar DSW die zoals in vorige jaren als eerste ziekenhuis met ALLE ziekenhuizen een contract heeft afgesloten.
 • Sina Hogeboom

  8 maanden geleden
  Ik heb al tientallen jaren betaald ,hoop dat als ik er kom te liggen geen gezeik krijg! Want heb nooit in een ziekenhuis gelegen!
 • H d G

  8 maanden geleden
  BELASTING BELASTING en ga maar door
 • Ronald van der Valk

  8 maanden geleden
  We zullen als maatschappij keuzes moeten gaan maken over de zin van bepaalde behandelingen, want anders kunnen we de zorg straks niet meer kunnen betalen. Zowel de overheid als de verzekeraars worden door ons gefinancierd, dus uiteindelijk betalen we het zelf. En dat gaat pijn doen, want dat betekent dat je tegen sommigen moet zeggen dat een familielid op kostengronden is uitbehandeld.
 • Joost Van Zutphen

  8 maanden geleden
  In 2019 besteedden we 6100 per Nederlander (jong of oud) aan zorgkosten. Nu is het al veel meer. Over een paar jaar is dat al meer dan 10.000 euro. Natuurlijk moet er meer geld naar de zorg. Dan wordt het misschien 12.000 euro. Maar ik kan voor een gezin met 2 kinderen gewoon die extra 24.000 euro per jaar niet ophoesten (van 6 naar 12 duizend). Elk jaar 24.000 extra aan belasting en premies is voor mij teveel, want het moet voor iedereen zonder toeslagen. Dus moeten de verzekeraars dit doen.