Opnieuw verzamelen boeren zich bij de woning van minister Christianne van der Wal in Hierden
Volledig scherm
Opnieuw verzamelen boeren zich bij de woning van minister Christianne van der Wal in Hierden © Persbureau Heitink

Zo reageren onze lezers op steeds extremere boerenprotesten: ‘Het laat zien dat het de boeren hoog zit’

Lezers overDe boeren protesteren al dagenlang tegen het nieuwe stikstofbeleid van de overheid. De protesten worden steeds heftiger, van het in brand zetten van hooibalen langs de snelweg tot het legen van een giertank bij het huis van stikstofminister Christianne van der Wal. De extremere protesten maken veel los bij iedereen, zo ook bij onze lezers. Lees hier een greep uit de reacties.

46 reacties

 • Joop de Jong

  2 weken geleden
  Ik vind het absurd dat we na 30 jr uitstel nu eindelijk beseffen dat onze landbouw moet ophouden met stikstof en co2 uitstoot, en dat de boeren het hele land tyrannniseren. Protesteren prima, maar zonder zwaar materieel. Regering, hou je rug recht, zwicht niet voor deze terreur, zet het beleid aub door
 • Vinny Pama

  2 weken geleden
  Ik dacht dat terrorisms hard aangepakt zou worden in dit land? Niet dus. Wat gaat Al-Grari als volgende doen? Het Torentje met twee trekkers platrijden? Hopelijk wordt er dan door de politie wel hard opgetreden en worden deze Taliboerstrijders vervolgd.
 • H. Hoornenborg

  1 maand geleden
  Als er meerdere keren in de reacties wordt gezegd, de boeren exporteren teveel.....stoppen dan nu alle nederlandse bedrijven met exporteren??!! Kopen wij burgers vanaf nu dan enkel onze 'benodigdheden' in Nederland van enkel Nederlandse bedrijven...zoals alle voeding, kleding, vervoersmiddelen, woninginrichting enzenz.
 • Catharina de Zaayer

  1 maand geleden
  De roverheid moet gewoon met hun poten van de boeren en hun grond afblijven , punt uit . Dikste stikstof wolk hangt boven de Randstad dus al die bedrijven eerst maar een sluiten
 • Jan Wanders

  1 maand geleden
  De overheid mag wel aan het eigendomsrecht van de boeren zitten. Inhoudelijk zeer dubieus beleid wat door de meerderheid van de bevolking niet gesteund wordt maar doorgedramd door falende partijpolitiek. Het is inderdaad de strijd tussen de westerlingen tegen het platteland. Dat platteland willen ze volstoppen met asielzoekers. Daar is ze meer aan gelegen dan aan hardwerkende boeren die letterlijk en figuurlijk hun boterham verdienen. Stikstof uitstoot komt door verstedelijking en industrie.
 1. GGD nog niet klaar voor nieuwe vaccinatieronde: ‘Honderden medewerkers nodig’
  PREMIUM
  20

  GGD nog niet klaar voor nieuwe vaccinatie­ron­de: ‘Honderden medewer­kers nodig’

  De GGD’s in Oost-Nederland hebben nog honderden medewerkers nodig voor de nieuwe vaccinatierondes als bescherming tegen het coronavirus. Vorige week liet de GGD weten dat vanaf half september iedereen vanaf 12 jaar een oproep krijgt voor een herhaalprik tegen corona. Klaar zijn ze daar nu nog niet voor. De grootste kink in de kabel: veel medewerkers van de vorige lichting hebben inmiddels ander werk.