Bart van Ekkendonk, woordvoerder van de Vereniging Gescheperde Schaapskudden Nederland, vindt dat schaapherders niet goed gehoord worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart van Ekkendonk, woordvoerder van de Vereniging Gescheperde Schaapskudden Nederland, vindt dat schaapherders niet goed gehoord worden. © Archief Ron Magielse/Pix4Profs

Zorgen over oprukkende wolf na dodelijke aanval op schaapskudde in Elspeet: ‘Maar noem mij geen wolvenhater’

Schaapherders in Nederland maken zich grote zorgen over de ‘oprukkende wolf’. Ze vinden het steeds lastiger met de wolf samen te leven. ,,Deskundigen hebben ons altijd voorgehouden dat wolven te schuw zijn voor een aanval overdag, maar dat is nu al twee keer gebeurd.” Zo moest Marc Baars toezien hoe een stel wolven in de buurt van Elspeet op klaarlichte dag zijn kudde aanviel. 

11 reacties

 • Jules Vismale

  1 jaar geleden
  @G.W. Uiterwijk, er zijn ook plekken waar schapenboeren worden belaagd door loslopende honden, asociale dagjesmensen en zelfs door sommige moslims die schapen stelen voor het Offerfeest! Moeten die hier dan ook allemaal overhoop geknald worden?
 • G.W. Uiterwijk

  1 jaar geleden
  Het wordt tijd dat we alle schaapherders voorzien van een dubbelloops jachtgeweer! Anders moet hij machteloos toezien hoe de weerloze schapen onder z'n ogen afgeslacht worden. De Wolf zal steeds brutaler worden, dat is duidelijk!
 • T blankhorst

  1 jaar geleden
  Heer Sleurink Bedoel je in Nederland of in de wereldwijd? Is nogal een verschil, maar om je standpunt de verdedigen klinkt het lekker. Wil je de statistieken ook publiceren? Hou anders op met onzin verspreiden.
 • jos zoet

  1 jaar geleden
  Tjonge... Dodelijke aanval.. Stigmatiserend hoor !
 • J.K.G. Sleurink

  1 jaar geleden
  Volgens de statistieken worden er jaarlijks tussen de 4000-13000 schapen dood gebeten door onze honden (Mechelse herders, Rottweilers). Daar hoor ik nooit iemand over. Zullen we Bello en Fik dan maar eerst afschieten, voordat we aan de wolf beginnen? In alle gevallen is het tragisch voor de eigenaar of herder van de schapen, laat dat duidelijk zijn. Ik ben tegen eenzijdige hetze en stemmingmakerij. Houd het bij de feiten!
 1. d’Olde Veste’54 boekt belangrijke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam
  Liveblog

  d’Olde Veste’54 boekt belangrij­ke zege, Berkum slikt late domper en HHC Hardenberg maakt indruk in Volendam

  Oranje trapte al om 16.00 uur af voor het achtste finaleduel met de Verenigde Staten en dat was voor veel amateurclubs reden om de wedstrijden van hun eerste elftal te vervroegen. Dat weerhield HHC Hardenberg er niet van om in Volendam te bewijzen dat het dit seizoen meedoet om de titel. SV Urk slaagde er daarentegen niet in de derde zege op rij te boeken en VVOG kreeg een tik van Harkemase Boys. Berkum liep eveneens tegen een teleurstelling aan, terwijl d’Olde Veste’54 juist drie belangrijke punten in de wacht sleepte.