Slechts drie Oekraïense vluchtelingen hebben zich volgens het CBS ingeschreven in de gemeente Kampen, maar alleen kerkgemeenschap De Hoeksteen uit IJsselmuiden haalde al 65 vluchtelingen op, waarvan een deel op deze foto staat.
Volledig scherm
PREMIUM
Slechts drie Oekraïense vluchtelingen hebben zich volgens het CBS ingeschreven in de gemeente Kampen, maar alleen kerkgemeenschap De Hoeksteen uit IJsselmuiden haalde al 65 vluchtelingen op, waarvan een deel op deze foto staat. © Marleen Kragt

Zoveel Oekraïners wonen er officieel in jouw gemeente (maar waarschijnlijk zijn het er veel meer)

KaartVolgens het CBS hebben 27.000 Oekraïense vluchtelingen zich ingeschreven bij Nederlandse gemeenten. In werkelijkheid zijn het er waarschijnlijk veel meer. Neem bijvoorbeeld de gemeente Kampen, waar drie vluchtelingen staan ingeschreven, maar waar driehonderd Oekraïners zijn gehuisvest sinds het begin van de oorlog.

7 reacties

 • R Barlaeus

  3 maanden geleden
  In Nunspeet zijn per 10 april 250 vluchtelingen uit de Oekraïne opgevangen. De gemeente heeft nog enige achterstand bij het inschrijven. Deze zijn opgevangen via "Nunspeet biedt onderdak" bij particulieren en in een pad dat het bedrijfsleven beschikbaar heeft gesteld.
 • Eenkhoorn

  3 maanden geleden
  Klagers js katwijk , voor alle nederlanders die een woning zoeken dat is wat ik bedoel hoe vaak lees je tegenwoordig niet dat hij is vergeven aan onbekend
 • Ada Schouten

  3 maanden geleden
  Er zijn er in Nunspeet al 200, heb ik begrepen. Kaartjes als dit doen er werkelijk niet toe. Lang niet alle vluchtelingen(kinderen) worden ingeschreven...
 • JS van Katwijk

  3 maanden geleden
  Ja waarom is er nog geen huurwoning voor de klagers gebouwd? Genoeg plek hoor, breek maar een paar momunenten ter herinnering aan de Canadese bevrijders af.
 • Sina Hogeboom

  3 maanden geleden
  In de bijbel staat waar je mee overspoeld wordt,en welk gevaar ons te wachten staat vraag me af wie ons dan komt helpen!! @ Ja Eenkhoorn ,niet alleen woning tekort de prijzen gaan gigantisch om hoog !!
 1. Bizarre comeback houdt VVOG in leven, geen promotie voor SC Genemuiden en DVS’33 blijft dromen van Tweede Divisie
  Liveblog

  Bizarre comeback houdt VVOG in leven, geen promotie voor SC Genemuiden en DVS’33 blijft dromen van Tweede Divisie

  Dood en begraven leek VVOG, nadat het voor de tweede keer in een paar dagen tijd op een 0-2 achterstand kwam tegen Eemdijk. Maar de ploeg van Harderwijk knokte zich wederom terug en blijft voorlopig in leven. Mede-derdedivisionist DVS’33 deed wat het moest doen en mag daardoor blijven dromen van de Tweede Divisie. Dat geldt niet voor Sparta Nijkerk. Ook de spelers van SC Genemuiden mogen op vakantie. AGOVV, BAS, FC Meppel, SC Rouveen en SEH vervolgen daarentegen komende week hun jacht op een stap hogerop.