Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Zutphenaar maakt proefritje waar geen eind aan komt: ‘Meneer, die auto had een schade van 3.000 euro!’

KAMPS DOET RECHTRonald Kamps schrijft dagelijks over een rechtszaak uit de regio. Niet alleen over de opgelegde straf, ook over het verhaal erachter. De zaak van vandaag gaat over het verduisteren en stelen van auto’s.

3 reacties

 • Graaf

  1 maand geleden
  Misschien een idee als een autohandelaar voortaan naast een kopie van ID ook een kopie van rijbewijs vraagt voordat hij een auto meegeeft voor een proefrit?
 • E Noorman

  1 maand geleden
  Zulke zware aso's moeten keihard aangepakt worden. Ook financieel!!
 • J. Albers

  1 maand geleden
  Leuk allemaal 60 uur etc. Maar hoe zit het met de gedupeerden. Die worden van boetes en andere strafjes niets wijzer hoor! Het lijkt mij verstandiger om dit soort randdebielen te raken waar het hen pijn doet!! In de portemonnee. En dan niet als boete in die bodemloze staatskas maar naar de mensen die daadwerkelijk de schade hebben. Tot de laatste cent!
 1. ‘Dierenleed’ bij Stichting Wroetstal uit Epe, maar deskundigen twijfelen: ‘Context ontbreekt’
  PREMIUM
  video
  12

  ‘Dierenleed’ bij Stichting Wroetstal uit Epe, maar deskundi­gen twijfelen: ‘Context ontbreekt’

  Bijtsporen aan staart en oren, navelbreuken, kreupele varkens: Stichting De Wroetstal uit Epe is in opspraak geraakt. Camerabeelden laten volgens dierenwelzijnsorganisatie Ongehoord misstanden zien bij twee varkensstallen. De Dierenbescherming neemt het hoog op, maar wil de ernst eerst onderzoeken. Gedragsbiologe Inonge Reimers van Wageningen Universiteit twijfelt. ,,Iedere context ontbreekt.”
 2. Slob: ‘Scholen kunnen verantwoord open blijven, ondanks hoog oplopende besmettingsaantallen’
  PREMIUM
  6

  Slob: ‘Scholen kunnen verant­woord open blijven, ondanks hoog oplopende besmet­tings­aan­tal­len’

  De scholen hoeven niet dicht, ondanks de sterk oplopende besmettingscijfers en het gegeven dat al geregeld klassen naar huis worden gestuurd en soms zelfs hele scholen dagenlang de deuren sluiten wegens corona-uitbraken. ,,Het is begrijpelijk dat sommige leraren en ouders zich zorgen maken, maar ik ben ervan overtuigd dat de scholen verantwoord open kunnen blijven’’, zegt onderwijsminister Arie Slob. ,,Het OMT zegt dat ook.’’