Volledig scherm
Zwolle is in trek als woonstad. Het aantal inwoners steeg afgelopen half jaar met 601 mensen. © Bram van de Biezen

Zwolle in trek als woonstad, gemeente Bronckhorst juist niet

Zwolle is in trek als woonstad. Tenminste als je naar de cijfers van het inwoneraantal van afgelopen half jaar kijkt. Tussen 1 januari en 1 juli mocht de gemeente liefst 601 nieuwe inwoners in het bevolkingsregister bijschrijven.

In tegenstelling tot Zwolle kampt de gemeente Bronckhorst met een daling. In een half jaar tijd is het bevolkingsaantal met 155 inwoners gedaald. Gemeenten in de Achterhoek kampen al jaren met een krimp. Andere dalers in het verspreidingsgebied van de Stentor zijn onder meer Putten en Heerde.

Dit blijkt uit cijfers die het CBS vandaag bekend maakte. Na Zwolle blijkt ook Apeldoorn met een aardige stijging te maken te hebben. In totaal steeg het inwonertal met 379 inwoners. Ook de Flevolandse gemeenten Zeewolde en Lelystad boeren met een stijging van respectievelijk 353 en 336 inwoners behoorlijk. Deventer ziet een stijging van 187 inwoners.

Van alle provincies in Nederland steeg het inwonertal in het afgelopen halfjaar het hardst in Flevoland: 0,7 procent.

Nieuwsgierig naar de bevolkingsontwikkeling in uw plaats? Klik hieronder op uw gemeente.

  1. Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug  bij Vollenhove, op weg naar de wereldzeeën
    PREMIUM
    video & update

    Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereld­zeeën

    Het was letterlijk passen en meten. Maar er gaan dan ook niet dagelijks reusachtige pontons met daarop een 81 meter lang zeiljacht door de Vollenhoverbrug. Nadat de duisternis over Vollenhove was gevallen, begon daar na een lange dag wachten op gunstige weersomstandigheden de reis van de bij jachtwerf Royal Huisman gebouwde Sea Eagle II, die uiteindelijk moet eindigen in het Caribische gebied.