De Dansmarathon van SBS6, tijdens het optreden van Romy Monteiro. De Zwolse huisarts Marco Blanker hield alles in de gaten op medisch vlak. 'Niemand liep gevaar'.
Volledig scherm
PREMIUM
De Dansmarathon van SBS6, tijdens het optreden van Romy Monteiro. De Zwolse huisarts Marco Blanker hield alles in de gaten op medisch vlak. 'Niemand liep gevaar'. © Pix4Profs / René Schotanus

Zwolse arts die 50 uur lange SBS6 Dansmarathon in de gaten hield: ‘Geen moment onverantwoord geweest’

De Zwolse huisarts Marco Blanker was één van de artsen die deelnemers aan ‘De Dansmarathon’ in de gaten hield. In dat SBS6-programma streden danskoppels om 100.000 euro door 50 uur lang non-stop op de dansvloer te staan. Er kwam veel kritiek via social media op het programma, de Stentor vroeg Blanker of die terecht was.

6 reacties

 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  Ik begrijp niet zo goed waarom bij dit soort evenementen voor de veiligheid van deelnemers een leger aan artsen en verpleegkundigen stand-by moet zijn. Volgens mij komen artsen en verpleegkundigen die aan zo'n evenement meewerken van een andere planeet. Ga op deze planeet voor de veiligheid van de bevolking mensen vaccineren en ga in de ziekenhuizen aan de slag en sta daar de mensen bij die het moeilijk hebben.
 • Dientje Pison

  2 maanden geleden
  Heb 20x de Nijmeegse 4daagse gelopen, waarvan 17x op de 50km. Onderweg was zelfs gelegenheid om het cholesterol-gehalte te bepalen en de bloeddruk te laten meten. Ook bij de Kennedymarsen ( 41 stuks gelopen) was er volop medische begeleiding. Om maar te zwijgen over de klassieker Amsterdam-Leeuwarden van 150km. Ook dan loop je 's nachts. Dan is er eveneens gediplomeerd EHBO aanwezig. De dans-marathon was volledig veilig en bovendien werd je goed gescreend en liep men met een pols-hartslagmeter!
 • Berjan Visch

  2 maanden geleden
  Ik kan niet wachten op schaakmarathon
 • Hans Mulder

  2 maanden geleden
  Wordt het programma nog herhaald?
 • J De Vries

  2 maanden geleden
  Bij de 4daagse Nijmegen is de laatste dag ook geen pretje,maar de toeschouwers slepen je er door heen En de deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun daden