Valerie Geurtsen van Sterk Techniekonderwijs Zwolle en directeur Hans Veenemans van Ecoplant bij Thorbecke Scholengemeenschap met een schaalmodel van de ‘zonnebloem’.
Volledig scherm
PREMIUM
Valerie Geurtsen van Sterk Techniekonderwijs Zwolle en directeur Hans Veenemans van Ecoplant bij Thorbecke Scholengemeenschap met een schaalmodel van de ‘zonnebloem’. © Frans Paalman

Zwolse scholieren bouwen zelf reusachtige zonne-bloemen. ‘Door heel Nederland? Kom maar op!’

Energietransitie moeilijk, ingewikkeld en een ver-van-mijn-bed-show? Niet in Zwolle. Daar bouwen leerlingen van drie vmbo-scholen kleine energiefabriekjes in de vorm van reusachtige zonnebloemen. De eerste exemplaren - met ‘blaadjes’ van zonnepanelen - komen op het eigen schoolterrein. Maar er staan al opdrachtgevers klaar die ze ook willen.

  1. Kota Radja in Hattem is zeker niet de zoveelste ‘Chinees’
    PREMIUM

    Kota Radja in Hattem is zeker niet de zoveelste ‘Chinees’

    Over de Chinese keuken zijn genoeg vooroordelen: je kunt er drie dagen van eten, de sauzen lijken op elkaar, de decoratie van wortel wordt meerdere malen gebruikt en het eten zelf is niet echt verfijnd. Of ze nu waar zijn of niet, Kota Radja in Hattem lijkt zich te onderscheiden. Als lid van de FER (Fine Eastern Restaurants) staan ze als één van de dertig leden garant voor topkwaliteit en service. Daarnaast hebben we vernomen dat er zo af en toe ook sterrenchefs aanschuiven en blijkt de eigenaar tevens een sommelier. We zijn benieuwd!
  2. Heerlijk eten dat ook nog eens goed voor je is bij Intens in Bussloo
    PREMIUM

    Heerlijk eten dat ook nog eens goed voor je is bij Intens in Bussloo

    Intens in Bussloo serveert wellnessfood. Een culinaire stroming met het doel om goed voor jezelf te zorgen en daardoor de buiten- en binnenkant met elkaar in balans te brengen. Daarnaast zoeken chef-kok Heine Ruitenbeek, in coronatijd gestart, en zijn team naar ingrediënten vlak bij huis. Zijn inspiratie haalt hij uit de natuur en pure producten. Het is de bedoeling dat we gaan genieten van heerlijk eten dat ook nog eens goed voor ons is.