1. Bij de Dynamomannen is Erik Van der Schaaf de extra plus in Strikwerda’s ‘jeugdplusteam’
  PREMIUM
  volleybal

  Bij de Dynamoman­nen is Erik Van der Schaaf de extra plus in Strikwerda’s ‘jeugdplus­team’

  Als het spektakelstuk tussen Dynamo en SSS een voorbode vormt voor de naderende play-offs, dan kan de eredivisie volleybal bij de mannen dit seizoen weleens een zinderende ontknoping krijgen. In een ruim twee uur durend gevecht bedwong de regerend kampioen uit Apeldoorn de verrassende koploper uit Barneveld dan wel in vijf sets, de winnende coach Redbad Strikwerda vond het optreden van zijn ploeg nog lang niet goed genoeg.
 1. Athletic Skills Model leert Eagles-jeugd beter bewegen: ‘Laat Eagles een voorbeeld zijn’
  PREMIUM

  Athletic Skills Model leert Eag­les-jeugd beter bewegen: ‘Laat Eagles een voorbeeld zijn’

  Het zogenaamde Athletic Skills Model leert sporters veelzijdig bewegen. De in het afgelopen najaar geopende ASM-hal op de FSG Campus in Apeldoorn biedt iedere sportbeoefenaar de gelegenheid actief aan zijn motoriek te sleutelen. Nu de jeugdopleiding van eredivisievoetbalclub Go Ahead Eagles zich heeft geconformeerd aan de veelomvattende trainingsmethode, hopen FSG en de trainers van The Gym dat lokale amateursporters en -clubs dit voorbeeld weldra volgen.
 1. Matthijs Gijse wil vlammen bij WSV: ‘Ik wil hier sowieso belangrijk zijn’
  PREMIUM
  Eerste klasse

  Matthijs Gijse wil vlammen bij WSV: ‘Ik wil hier sowieso belangrijk zijn’

  Hij diende bijna vijf jaar lang de clubkleuren van De Graafschap in de jeugdopleiding, speelde ook nog een seizoen in de jeugd bij FC Twente en is nu alweer aan zijn derde seizoen bezig bij WSV, daar waar hij eerder ook al eens speelde. Matthijs Gijse zit op het moment steeds dichter tegen een vaste basisplaats aan, zo laat zijn trainer Jordy Vakkert ook weten. Zelf ziet hij dat ook zo.
 2. Adriaan Jacobs strijdt voor Groen Wit, volk en vaderland: ‘keihard werken en vuile meters maken’
  PREMIUM
  derde klasse

  Adriaan Jacobs strijdt voor Groen Wit, volk en vaderland: ‘keihard werken en vuile meters maken’

  Een treffer van Jean Matitaputty diep in blessuretijd leverde Groen Wit ’62 behalve een 4-3 zege tegen hekkensluiter ABS de koppositie op in de derde klasse D. Het venijn zat ‘m zondag in de staart aan de Landdrostlaan. Na een 1-3 achterstand bezorgde het naar het front dirigeren van centrale verdediger Sybren Mulder, die twee keer scoorde, de thuisploeg alsnog de ommekeer.