1. Na winst in kelderduel mag TKA weer voorzichtig omhoog kijken
  PREMIUM
  Vierde klasse

  Na winst in kelderduel mag TKA weer voorzich­tig omhoog kijken

  Het had niet veel langer moeten duren in het Orderbos. Scheidsrechter Jansen floot het kelderduel tussen TKA en Vaassen tegen de klok van half vijf precies op het juiste moment af. Wanneer hij meer tijd had bijgeteld had de invallende schemering verder voetballen onmogelijk gemaakt. Nu kwam er in elk geval voor de Orderbosclub na de 2-0 zege op de nog altijd puntloze Vaassenaren weer volop licht in de duisternis.
 1. Op publiekslieveling Jorick Priem staat bij EFC’58 even geen maat
  PREMIUM
  derde klasse

  Op publieks­lie­ve­ling Jorick Priem staat bij EFC’58 even geen maat

  Hoewel je op papier wellicht kon spreken van een streekderby, was daar op het veld en langs de lijn in Ermelo nauwelijks iets van te merken. EFC’58 en Elspeet slaagden er niet in om het publiek op de banken te krijgen. Uitzondering was Jorick Priem die met drie assists en een doelpunt een groot aandeel had in de 4-0 overwinning van de thuisploeg op het vooraf drie plaatsen hoger geklasseerde Elspeet.
 2. Apeldoornse Boys geeft degradatiekandidaat ZVV’56 een flink pak slaag en pakt bovendien de eerste periodetitel
  PREMIUM
  vierde klasse

  Apeldoorn­se Boys geeft degradatie­kan­di­daat ZVV’56 een flink pak slaag en pakt bovendien de eerste periodeti­tel

  Zowel ZVV’56 als Apeldoornse Boys voetballen voor het eerst op zaterdag. Voor de oranjehemden pakt de speeldagwijziging sportief gezien voorlopig dramatisch uit, voor de geel-rode tricotdragers is het zaterdagvoetbal tot op heden één groot feest. Met de monsterscore van 0-7 pakte Apeldoornse Boys de eerste periodetitel op bezoek bij ZVV’56.
 1. Handbaloverzicht: Punt voor Lettele na bizarre ontknoping, Voorwaarts kan kanon niet stoppen en Zwolle is SDOL de baas
  PREMIUM
  Handbal

  Handbal­over­zicht: Punt voor Lettele na bizarre ontknoping, Voorwaarts kan kanon niet stoppen en Zwolle is SDOL de baas

  De handbalsters van Lettele leken tegen Pacelli de vijfde nederlaag van het seizoen te moeten incasseren, maar in de laatste negentig seconden van het duel poetste de ploeg een achterstand van drie punten helemaal weg. Voorwaarts bood lang goed weerstand tegen het sterke Fortissimo, maar had geen antwoord op het kanon van de ploeg. En Zwolle wist in eigen huis tegenstander SDOL goed onder controle te houden en pakte de derde zege van het seizoen.
 1. Zwolse waterpoloërs vergeten wedstrijd tegen gerenommeerd HZC De Robben te winnen
  PREMIUM
  waterpolo zwolle

  Zwolse waterpo­loërs vergeten wedstrijd tegen gerenom­meerd HZC De Robben te winnen

  De waterpolomannen van SWOL 1894 hebben verzuimd om de tweede seizoenzege in de eerste divisie over de streep te trekken. Bij ‘Traditionsverein’ HZC De Robben werd het 15-15. Op datzelfde niveau wonnen de Zwolse vrouwen wel. Zwemvereniging Utrecht werd op 4-6 gehouden. In de derde bondsklasse liep De Reest in de slotfase weg bij ZPC De Hof en kwam er 10-15 op het scorebord.
 2. Handbaloverzicht: Broekland alleen aan kop na hulp van Heeten, SDOL verrast zichzelf en voor Lettele en LHC zit het weer niet mee
  PREMIUM
  Handbal

  Handbal­over­zicht: Broekland alleen aan kop na hulp van Heeten, SDOL verrast zichzelf en voor Lettele en LHC zit het weer niet mee

  Dankzij een knappe overwinning van Heeten op WHC en de eigen zege op Avanti Wilskracht staan de handbalsters van Broekland sinds dit weekend alleen aan kop in de hoofdklasse B. Lettele bungelt daarentegen nog steeds onderaan. Tegen Overwetering zat het de ploeg van Gert Wessels wederom niet mee: hoewel een gelijkspel verdiend was, stond er na zestig minuten handballen een nipte nederlaag op de borden. Wijhe’92 speelde de beste wedstrijd van het seizoen en ook SDOL sloot met een grote glimlach een sterke handbalweek af.