1. Danny Moorman maakt zich niet druk om mogelijke degradatie met DESZ: ‘Een stap achteruit, twee vooruit’
  PREMIUM
  Tweede klasse

  Danny Moorman maakt zich niet druk om mogelijke degradatie met DESZ: ‘Een stap achteruit, twee vooruit’

  Danny Moorman was erbij toen ‘zijn’ DESZ als promovendus kampioen werd in de derde klasse en voor het eerst in de geschiedenis in de tweede klasse ging spelen. De ploeg uit Zwartsluis eindigde daarin de afgelopen jaren steevast in het linkerrijtje. Hoe anders is dat dit seizoen. Moorman en zijn teamgenoten vinden zichzelf terug op de laatste plaats. Ook AGOVV blijkt een maat te groot: 0-5.
 1. Handbaloverzicht: SDOL laat LHC kansloos in derby, Dalfsen wint met Japanse stagiaire op doel
  PREMIUM

  Handbal­over­zicht: SDOL laat LHC kansloos in derby, Dalfsen wint met Japanse stagiaire op doel

  De eerste ontmoeting dit seizoen tussen LHC en SDOL was nog erg spannend. In Lemelerveld won SDOL met slechts één puntje verschil. De return in Luttenberg was minder spectaculair. SDOL troefde LHC op alle fronten af en won met ruime cijfers. Ook Dalfsen boekte een grote overwinning en deed dat met een opvallende tweede keepster in de selectie. De Japanse Aki loopt deze weken stage bij de hoofdklasser.
 1. SWOL 1894 breekt met trainer Chris Visser van waterpolosters, mannencoach vertrekt na dit seizoen
  PREMIUM
  waterpolo

  SWOL 1894 breekt met trainer Chris Visser van waterpolo­sters, mannen­coach vertrekt na dit seizoen

  Het is onrustig bij SWOL 1894, waar de Zwolse waterpolosters met onmiddellijke ingang de samenwerking met Chris Visser hebben opgezegd. Hans van Zeeland heeft zijn vertrek bij de mannen aangekondigd, waardoor beide vlaggenschepen aan het einde van dit seizoen stuurloos zijn. ,,Aan ons om dat probleem op te lossen”, meldt Bart Doornwaard, voorzitter van de waterpolocommissie.
 2. Handbaloverzicht: Wijhe’92 en Dalfsen grijpen koppositie, ook Heeten, Lettele en Broekland beginnen 2023 uitstekend
  PREMIUM
  handbal

  Handbal­over­zicht: Wijhe’92 en Dalfsen grijpen koppositie, ook Heeten, Lettele en Broekland beginnen 2023 uitstekend

  Voor Dalfsen viel dit weekeinde alles de goede kant op. Zelf won de ploeg eenvoudig van HVE2000, terwijl de twee andere titelkandidaten allebei een punt lieten liggen. Daardoor is Dalfsen de nieuwe koploper in de hoofdklasse A. Wijhe’92 gaat in de tweede divisie A eveneens alleen aan kop na een eigen overtuigende zege en een misstap van de concurrent.
 1. Zwolse rugbyer Joran Schoenmaker tekent eerste profcontract in Wales: ‘Niet spelen betekent geen inkomsten’
  PREMIUM

  Zwolse rugbyer Joran Schoenma­ker tekent eerste profcon­tract in Wales: ‘Niet spelen betekent geen inkomsten’

  Hoewel de exacte details nog nader ingevuld moeten worden, staat het voor Joran Schoenmaker (23) als een paal boven water: half januari zet hij zijn eerste stappen op het veld van de North Wales Crusaders. Hier hoopt de Zwolse rugbyer zijn droom te verwezenlijken en door te groeien naar het hoogste niveau van het Verenigd Koninkrijk. ,,Ik heb werkelijk geen idee wat ik kan verwachten.”