1. Bescheiden talent Joël Tol stoomt hoofdmacht Urk binnen: ‘Ik doe gewoon mijn ding’
  PREMIUM
  Derde Divisie

  Bescheiden talent Joël Tol stoomt hoofdmacht Urk binnen: ‘Ik doe gewoon mijn ding’

  ‘Oom Gerrit’ is nog maar een paar jaar geleden gestopt of daar dient zich de volgende talentvolle ‘generatie Tol’ alweer aan op De Vormt. Na de terugkeer van Lucas Tol (ex-PEC Zwolle) rammelt nu broertje Joël (19) vol aan de deur. De uitblinker tegen Katwijk speelt een gedegen partij tegen Sportlust, dat met een 3-0 nederlaag de Bult verlaat. Eindelijk rendement voor Urk.
 1. Handbaloverzicht: SDOL laat LHC kansloos in derby, Dalfsen wint met Japanse stagiaire op doel
  PREMIUM

  Handbal­over­zicht: SDOL laat LHC kansloos in derby, Dalfsen wint met Japanse stagiaire op doel

  De eerste ontmoeting dit seizoen tussen LHC en SDOL was nog erg spannend. In Lemelerveld won SDOL met slechts één puntje verschil. De return in Luttenberg was minder spectaculair. SDOL troefde LHC op alle fronten af en won met ruime cijfers. Ook Dalfsen boekte een grote overwinning en deed dat met een opvallende tweede keepster in de selectie. De Japanse Aki loopt deze weken stage bij de hoofdklasser.
 1. SWOL 1894 breekt met trainer Chris Visser van waterpolosters, mannencoach vertrekt na dit seizoen
  PREMIUM
  waterpolo

  SWOL 1894 breekt met trainer Chris Visser van waterpolo­sters, mannen­coach vertrekt na dit seizoen

  Het is onrustig bij SWOL 1894, waar de Zwolse waterpolosters met onmiddellijke ingang de samenwerking met Chris Visser hebben opgezegd. Hans van Zeeland heeft zijn vertrek bij de mannen aangekondigd, waardoor beide vlaggenschepen aan het einde van dit seizoen stuurloos zijn. ,,Aan ons om dat probleem op te lossen”, meldt Bart Doornwaard, voorzitter van de waterpolocommissie.
 2. Handbaloverzicht: Wijhe’92 en Dalfsen grijpen koppositie, ook Heeten, Lettele en Broekland beginnen 2023 uitstekend
  PREMIUM
  handbal

  Handbal­over­zicht: Wijhe’92 en Dalfsen grijpen koppositie, ook Heeten, Lettele en Broekland beginnen 2023 uitstekend

  Voor Dalfsen viel dit weekeinde alles de goede kant op. Zelf won de ploeg eenvoudig van HVE2000, terwijl de twee andere titelkandidaten allebei een punt lieten liggen. Daardoor is Dalfsen de nieuwe koploper in de hoofdklasse A. Wijhe’92 gaat in de tweede divisie A eveneens alleen aan kop na een eigen overtuigende zege en een misstap van de concurrent.
 1. Staphorst en Urk vol vertrouwen over handhaving: ‘We weten dondersgoed waar het misging’
  PREMIUM
  derde divisie

  Staphorst en Urk vol vertrouwen over handhaving: ‘We weten donders­goed waar het misging’

  Door een gelijkspel bij Sportlust’46 (0-0) klimt Staphorst op naar een ‘schijnveilige’ tiende plaats in de derde divisie. Het gat met nummer zestien SV Urk, dat met 2-0 verloor bij concurrent Sparta Nijkerk, is echter maar drie puntjes. De regionale troeven gaan allerminst bibberend de winterstop in. Het geloof in handhaving is zowel bij keepers als topscorers megagroot.