1. Bij de Dynamomannen is Erik Van der Schaaf de extra plus in Strikwerda’s ‘jeugdplusteam’
  PREMIUM
  volleybal

  Bij de Dynamoman­nen is Erik Van der Schaaf de extra plus in Strikwerda’s ‘jeugdplus­team’

  Als het spektakelstuk tussen Dynamo en SSS een voorbode vormt voor de naderende play-offs, dan kan de eredivisie volleybal bij de mannen dit seizoen weleens een zinderende ontknoping krijgen. In een ruim twee uur durend gevecht bedwong de regerend kampioen uit Apeldoorn de verrassende koploper uit Barneveld dan wel in vijf sets, de winnende coach Redbad Strikwerda vond het optreden van zijn ploeg nog lang niet goed genoeg.
 1. Handbaloverzicht: SDOL laat LHC kansloos in derby, Dalfsen wint met Japanse stagiaire op doel
  PREMIUM

  Handbal­over­zicht: SDOL laat LHC kansloos in derby, Dalfsen wint met Japanse stagiaire op doel

  De eerste ontmoeting dit seizoen tussen LHC en SDOL was nog erg spannend. In Lemelerveld won SDOL met slechts één puntje verschil. De return in Luttenberg was minder spectaculair. SDOL troefde LHC op alle fronten af en won met ruime cijfers. Ook Dalfsen boekte een grote overwinning en deed dat met een opvallende tweede keepster in de selectie. De Japanse Aki loopt deze weken stage bij de hoofdklasser.
 2. Athletic Skills Model leert Eagles-jeugd beter bewegen: ‘Laat Eagles een voorbeeld zijn’
  PREMIUM

  Athletic Skills Model leert Eag­les-jeugd beter bewegen: ‘Laat Eagles een voorbeeld zijn’

  Het zogenaamde Athletic Skills Model leert sporters veelzijdig bewegen. De in het afgelopen najaar geopende ASM-hal op de FSG Campus in Apeldoorn biedt iedere sportbeoefenaar de gelegenheid actief aan zijn motoriek te sleutelen. Nu de jeugdopleiding van eredivisievoetbalclub Go Ahead Eagles zich heeft geconformeerd aan de veelomvattende trainingsmethode, hopen FSG en de trainers van The Gym dat lokale amateursporters en -clubs dit voorbeeld weldra volgen.
 1. Matthijs Gijse wil vlammen bij WSV: ‘Ik wil hier sowieso belangrijk zijn’
  PREMIUM
  Eerste klasse

  Matthijs Gijse wil vlammen bij WSV: ‘Ik wil hier sowieso belangrijk zijn’

  Hij diende bijna vijf jaar lang de clubkleuren van De Graafschap in de jeugdopleiding, speelde ook nog een seizoen in de jeugd bij FC Twente en is nu alweer aan zijn derde seizoen bezig bij WSV, daar waar hij eerder ook al eens speelde. Matthijs Gijse zit op het moment steeds dichter tegen een vaste basisplaats aan, zo laat zijn trainer Jordy Vakkert ook weten. Zelf ziet hij dat ook zo.
 2. Adriaan Jacobs strijdt voor Groen Wit, volk en vaderland: ‘keihard werken en vuile meters maken’
  PREMIUM
  derde klasse

  Adriaan Jacobs strijdt voor Groen Wit, volk en vaderland: ‘keihard werken en vuile meters maken’

  Een treffer van Jean Matitaputty diep in blessuretijd leverde Groen Wit ’62 behalve een 4-3 zege tegen hekkensluiter ABS de koppositie op in de derde klasse D. Het venijn zat ‘m zondag in de staart aan de Landdrostlaan. Na een 1-3 achterstand bezorgde het naar het front dirigeren van centrale verdediger Sybren Mulder, die twee keer scoorde, de thuisploeg alsnog de ommekeer.
 1. Danny Moorman maakt zich niet druk om mogelijke degradatie met DESZ: ‘Een stap achteruit, twee vooruit’
  PREMIUM
  Tweede klasse

  Danny Moorman maakt zich niet druk om mogelijke degradatie met DESZ: ‘Een stap achteruit, twee vooruit’

  Danny Moorman was erbij toen ‘zijn’ DESZ als promovendus kampioen werd in de derde klasse en voor het eerst in de geschiedenis in de tweede klasse ging spelen. De ploeg uit Zwartsluis eindigde daarin de afgelopen jaren steevast in het linkerrijtje. Hoe anders is dat dit seizoen. Moorman en zijn teamgenoten vinden zichzelf terug op de laatste plaats. Ook AGOVV blijkt een maat te groot: 0-5.
 2. Koen Logen is blij dat hij na blessureleed weer kan voetballen voor SV Epe: ‘Hoop nog tijdje mee te gaan’
  PREMIUM

  Koen Logen is blij dat hij na blessure­leed weer kan voetballen voor SV Epe: ‘Hoop nog tijdje mee te gaan’

  De werelden van WHC en Epe liepen tot voor kort ver uiteen. De één lange tijd kind aan huis in de hoofdklasse, de ander veelal actief in de tweede en derde klasse. De routine en het kwaliteitsverschil was zaterdag dan ook zichtbaar (2-0). Toch kan Epe-aanvaller Koen Logen ook genieten van het avontuur van zijn club in de eerste klasse, ondanks de zevende nederlaag op rij.
 3. Handbaloverzicht: Wijhe’92 en Dalfsen grijpen koppositie, ook Heeten, Lettele en Broekland beginnen 2023 uitstekend
  PREMIUM
  handbal

  Handbal­over­zicht: Wijhe’92 en Dalfsen grijpen koppositie, ook Heeten, Lettele en Broekland beginnen 2023 uitstekend

  Voor Dalfsen viel dit weekeinde alles de goede kant op. Zelf won de ploeg eenvoudig van HVE2000, terwijl de twee andere titelkandidaten allebei een punt lieten liggen. Daardoor is Dalfsen de nieuwe koploper in de hoofdklasse A. Wijhe’92 gaat in de tweede divisie A eveneens alleen aan kop na een eigen overtuigende zege en een misstap van de concurrent.