Rens van Kregten in actie namens Houten
Volledig scherm
Rens van Kregten in actie namens Houten © Ricardo Smit

Achilles komend seizoen toch in de tweede divisie: ‘Een meevaller’

HandbalDe handballers van Achilles mogen komend seizoen toch uitkomen in de tweede divisie. De bond maakte deze week de nieuwe competitie-indeling bekend en reserveerde daarin voor de Apeldoornse koploper van de hoofdklasse een plekje op een hoger niveau. Een meevaller, vindt de teruggekeerde doelman Rens van Kregten.

„Daar ben ik blij mee, het is ook mooi voor de club. In de hoofdklasse ging het tussen een stuk of drie clubs. Over veel tegenstanders wals je dan heen en je hebt maar een beperkt aantal wedstrijden waar het er echt om gaat. Veel winnen is leuk, maar elke week een mooie sportieve uitdaging is nog leuker”, zegt Van Kregten.

Zijn komst is opvallend, omdat de keeper vorig seizoen nog speelde voor Houten in de BeNe-League, de gezamenlijke competitie van de Nederlandse en Belgische topclubs. Hij zet echter bewust een stapje terug. „Ik heb met veel plezier bij Houten gespeeld op het allerhoogste niveau. Twee keer kampioen geworden in de eredivisie en vorig seizoen in de BeNe League. Maar handbal is voor mij vooral een hobby en die vergt veel vrije tijd. Je moet toch vier keer per week naar Houten voor trainingen en wedstrijden. Het vele reizen en het gegeven dat ons team, wat een verkapt vriendenteam is, uit elkaar valt, heeft bijgedragen aan het besluit. Daarnaast ben ik nu 27 en kies ik voor maatschappelijke zekerheid. Spelen op topniveau is lastig te combineren met een studie bijvoorbeeld.”

Gesetteld

Een terugkeer naar zijn oude club Achilles lag daarom voor de hand, ook omdat hij in Apeldoorn is gesetteld. „Ik ben hier begonnen. Het is een gezellige club en ik ken iedereen.” 

De trainer die hem terughaalde, Nick Zwarteveen, is er komend seizoen niet meer bij. Hij stopt, omdat hij de coaching niet meer kan combineren met zijn nieuwe werk. „Ik begrijp zijn keuze goed, maar ik vind het wel zonde”, zegt Van Kregten. „Ik ken hem al lang en had graag nog een jaartje met hem willen werken. Goede trainers zijn vrij dun gezaaid in deze regio, maar ik verwacht dat het goed zal komen met zijn opvolging.”