Wouter Beke neemt het doel van Artemis onder vuur. Beke en Achilles pakten dankzij een 26-25 overwinning alleen de koppositie in de hoofdklasse.
Volledig scherm
Wouter Beke neemt het doel van Artemis onder vuur. Beke en Achilles pakten dankzij een 26-25 overwinning alleen de koppositie in de hoofdklasse. © Pim Velthuizen

Achilles vangt Artemis in handbaltopper

handbalIn de Griekse en Romeinse mythologie was het Herculus die de hinde van Artemis wist te vangen als een van zijn beroemde Twaalf Werken. De naar die andere Griekse held vernoemde handballers van Achilles Apeldoorn vingen zaterdagavond hun eigen stuk wild in de Mheenhal. De topper in de hoofdklasse tegen Artemis werd namelijk met 26-25 gewonnen.

Achilles haalde in de laatste minuten voordeel uit enkele man-meersituaties en scoorde mede daardoor het winnende punt in een gelijk opgaande strijd. De eerste plek in de hoofdklasse, die tot zaterdag met het Doetinchemse Artemis werd gedeeld, is nu exclusief in handen van de Apeldoorners.

,,We hebben wat veel kansen gemist’’, bleef de winnende coach Nick Zwarteveen kritisch. ,,Vijfentwintig tegengoals tegen de medekoploper is op zich prima. Ons schotpercentage had iets hoger gemogen. Maar we maken uiteindelijk natuurlijk wel dat winnende punt.’’